Velkommen til

VilMer-dagen!

Få inspirasjon til hvordan du kan bruke Digitale opplevelser til å skape en bedre hverdag med gode opplevelser for både beboere og ansatte.

Takk! Du er nå påmeldt og vil få tilsendt en lenke til arrangementet på e-post i god tid før webinaret.
Oi, noe gikk galt. Prøv på nytt.

En dag med faglig innhold og inspirasjon

for alle som bruker VilMers løsninger

I år ønsker vi å samle hele VilMer-familien, slik at alle som bruker MinMemoria, Digitale Opplevelser, VilMer Opplevelser, VilMer VR og Aktivitetsdosetten kan møtes og dele erfaringer. Vi har gleden av å invitere alle kommuner som bruker en av våre løsninger til et heldagsseminar med faglige innspill og mye inspirasjon.

Vi ønsker å invitere dere til en dag med spennende foredrag og feiring av den ekstra innsatsen dere har gjort gjennom året ved å være en av kontaktpersonene våre.

Seminaret finner sted torsdag 16. november 2023, og deltakerne kan møte fysisk i Røde Kors konferansesenter, Hausmannsgate 5, Oslo - eller de kan bli med på digital sending.

Vi gleder oss til å introdusere Dag Otto Lauritzen, vår nye ambassadør for VilMer. Som pårørende til familiemedlemmer med demens, er Dag Otto opptatt av å fylle hverdagen på sykehjem med gode og meningsfulle aktiviteter.

Dag Otto Lauritzen vil holde et inspirasjonsforedrag, og vi vil også høre nyeste forskning innen aldring og omsorg fra Nordlandsforskning ved Helga Eggebø. I tillegg vil det være gode praktiske eksempler fra kommuner om hvordan de setter livskvalitet og sosial omsorg i system.

Program
  • Dørene åpnes kl. 08:30, og kaffen står klar
  • Vi ønsker velkommen
  • Livskvalitet og gode øyeblikk satt i system
  • Eksempler fra våre brukere: Hvordan få til sosial omsorg i en travel hverdag?
  • Dag Otto Lauritzen: Bli den beste versjon av deg selv!
  • Helga Eggebø fra Nordlandsforskning
  • "Brenn for jobben uten å brenne ut!" Personsentrert omsorg for ansatte.
  • Avslutning
Trykk her for både å melde deg på digitalt eller deltakelse i Oslo.
Aktivitetsdosetten er en genial idé. På sykehjemmet vårt har det betydd økt livskvalitet for våre pasienter og redusert bruken av beroligende medikamenter.

Aud Jorunn Berggren, fagleder på Nesoddtunet sykehjem

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen

Som pårørende til familiemedlemmer med demens, er Dag Otto opptatt av å fylle hverdagen på sykehjem med gode og meningsfulle aktiviteter.

Dag Otto Lauritzen vil servere et inspirasjonsforedrag, der han gir tips til hvordan man kan gjøre det beste ut av en situasjon både privat og på jobb.

Alt er mulig! Det umulige tar bare litt lenger tid, sier Dag Otto Lauritzen blant annet i sitt foredrag om hvordan man kan ta tak i seg selv og sine omgivelser når man vil nå nye mål og prestere noe ekstra. Han snakker av erfaring. Som sykkelrytter vant Dag Otto store triumfer, men møtte også mange motbakker – i dobbelt forstand.

Helga Eggebø

Professor Helga Eggebø fra Nordlandsforskning har gjort mye forskning på eldre og levekår. Hun vil fortelle om hvorfor sosial omsorg må stå helt sentralt i helsetjenestene våre og hva som trengs for å få til mer sosial omsorg i tjenestene våre.

– Aktivitet og fellesskap er eit heilt grunnleggjande menneskeleg behov, og det kan vera snakk om heilt daglegdagse aktivitetar som å koka kaffi, henta posten, gå på besøk eller gå ein tur i nærområda.

Hun introduserer begrepet «sosial omsorg»:

Det å anerkjenna brukaren som eit heilt menneske, og leggja til rette for meningsfylte aktivitetar og sosiale relasjonar.

Elisabeth Moe

Fagutvikler i Helse og velferd i Randaberg kommune

Kristin Røsse Fosse

Aktivitetsdoktor og hjelpepleier på Nesoddtunet sykehjem

Lone Koldby

Lone Koldby

Gründer Aktivitetsdosetten

Andre deltakere

Marthe Tverbakk Tværandsen, ergoterapeut og medgründer av MinMemoria. Med utgangspunkt i personsentrert omsorg vil Marthe inspirere til hvordan vi kan brenne for jobben uten og brenne oss ut! Vi ønsker å sette søkelys på viktigheten av å skape et inkluderende, anerkjennende og trygt arbeidsmiljø der de ansatte opplever en meningsfull arbeidshverdag.

Etterpå vil det være gruppearbeid der deltakerne få tid å reflektere over hvordan de kan omsette dette til praksis.

Anne Katrine Sveen Topp, leder av driftsteamet i VilMer og Vegar Samestad Hansen, gründer av Televindu/Digitale opplevelser, presenterer erfaringer med å bruke «Aktivitetsplan» og omvendt bestilling av frivillige. Ved å jobbe målrettet med en digital aktivitetsplan slipper ansatte å bruke tid på koordinering og planlegging og kan gå til et «dekket bord». Planene er nøye tilpasset hver avdelings behov hvilket sikrer kvaliteten. Vi får høre fra flere kommuners erfaringer med dette tilbud og hvordan det har hjulpet deres hverdag.

Dere vil også få mulighet for å prøve ut ulike aktiviteter som VR-briller, robotkjæledyr og ikke minst aktivitetsskjermen YetiTablet. Det fungerer som et mega-nettbrett og kan brukes til interaktive spill, vise film og bilder og mye mer.

Vert for dagen er Lone Koldby, fysioterapeut og gründer av Aktivitetsdosetten.

Trykk her for både å melde deg på digitalt eller deltakelse i Oslo.
Marthe Tverbakk Tjærandsen
Marthe Tverbakk Tværandsen
Anne Katrine Sveen Topp
Anne Katrine Sveen Topp
Vegar Samestad Hansen
Vegar Samestad Hansen
Arrangert av
VilMer-logo

Meld deg på nyhetsbrev fra VilMer

* påkrevd felt

Meld deg på flere webinarer for høsten