Vilmer - livsutfoldelse gjennom positiv aktivitet


VilMers visjon er livsutfoldelse gjennom positiv aktivitet. Vi ser at opplevelser og sosialt samvær har stor positiv innvirkning på livskvalitet. VilMer tilbyr løsninger på kvalitetsreformen "Leve hele livet", som skal være med på å skape et mer aldersvennlig Norge. Vår virksomhet samarbeider nært med frivilligheten, kommunen og lokalsamfunnet. Vi er overbevist om at mange har mer å dele med andre enn de gjør i dag – enten de er gode til praktiske oppgaver eller til kunnskapsformidling. Ikke minst har vi stor tro på at det er mange som ønsker å bruke litt mer tid på å hjelpe andre.


Hopp til: Vi som jobber med VilMer | Jobbe hos oss | Våre samarbeids­partnere

VilMer.no og digitale løsninger


Gjennom vilmer.no har VilMer etablert en digital plattform som forenkler koblingen mellom behov og ressurser. VilMer ser store muligheter knyttet til å anvende teknologi for å aktivere ressurser på nye måter, spesielt ledige og ubenyttede ressurser, og plattform og digitale løsninger videreutvikles og forbedres kontinuerlig. VilMer erfarer at mange personer og aktører gjerne vil bidra mer på sykehjem, aktivitetssentre og ulike typer institusjoner. På vilmer.no gjør vi det enkelt å bidra et par timer når det passer ut fra lyst, tid og interesser.

kollasj

Mangedobling av positive opplevelser

for beboere og brukere på hjem og institusjoner


VilMer samarbeider med flere kommuner på Innlandet. På vilmer.no samler og tilgjengeliggjør vi aktivitetsprofiler fra blant annet enkeltpersoner, lag, foreninger, kommunal og offentlig virksomhet, barnehager, skoler og bedrifter som ønsker å bidra med positive opplevelser og aktiviteter for hjem og institusjoner, og for lag, foreninger og møteplasser. Foreløpig har vi jobbet mest med sykehjem.

I løpet av 2018 og 2019 har vi opplevd kraftig vekst ved at ansatte bestiller stadig flere opplevelser til sine beboere og brukere. Dette er en god kombinasjon av aktiviteter for mange (f.eks sang, dans, foredrag og hyggestunder med bakst og samvær) og aktiviteter for grupper (f.eks lesing, kortspill, besøk av dyr, elsykling med passasjer eller bilturer i nærområdet). På bloggen på vilmer.no finnes korte beskrivelser av mange av aktivitetene som har foregått i 2018 og 2019. Noen av disse er også synliggjort på VilMers Facebookside.

Utrulling til flere kommuner i 2019


VilMer opplever nå nysgjerrighet og positiv interesse fra en rekke kommuner, og vi er i ferd med å etablere oss i flere kommuner på Innlandet. I dette arbeidet vil vi samarbeide tettere med blant annet Klosser Innovasjon, Total Innovation, Helseinn og NTNU Accel – i tillegg til Innovasjon Norge.

kollasjLF

Videre samarbeid med foreninger og møteplasser


På vilmer.no finnes allerede en rekke aktiviteter og opplevelser rettet mot foreninger og møteplasser i Ringsaker i et spenn fra teknologi- og fotokurs til bedriftsomvisninger, turer og foredrag. Det er gledelig at flere og flere foreninger og møteplasser utforsker vilmer.no for å bestille innslag til sine treff og sammenkomster. VilMer skal arbeide mer med tilbud for lag, foreninger og møteplasser i 2019.

Nye muligheter knyttet til teknologi

- lovende tester med Virtual Reality på hjemmene


VilMer har avdekket interessante muligheter knyttet til å tilby flere digitale opplevelser til eldre. Blant annet har vi sammen med Hamar-selskapet Making View gjennomført flere tester der brukere og beboere på sykehjem fikk prøve VR-briller for å dra på tur til London og å besøke dyrehagen. Hovedinntrykket fra testene er veldig bra, og vi planlegger å muliggjøre flere slike opplevelser i 2019.

Vi som jobber med VilMer


Vi som jobber med VilMer er nokså ulike. Men vi blir alle motivert av å bidra til å løse viktige samfunnsutfordringer. Vi er stolte hver gang vår plattform og våre løsninger bidrar til å skape flere positive opplevelser for beboere og brukere på hjem og institusjoner. Vi blir inspirert og motivert av samtaler og støtte fra dyktige styremedlemmer, samtale- og samarbeidspartnere.

nina
Nina Solbakken
nina@vilmer.no

Nina er interessert i friluftsliv, hage og kultur. Hun er å se på både country- og litteraturfestivaler, og engasjerer seg i ulike aktiviteter i nærmiljøet.
Nina har det daglige ansvaret for VilMers tette samarbeid med hjem og institusjoner i Ringsaker. Hun følger opp dialog mellom bidragsytere på vilmer.no og ansatte på hjem og institusjoner, og er ofte tilstede ved gjennomføring av aktiviteter. Nina jobber også mye med video, bilder, blogg og sosiale medier. Nina har en bachelor i medieproduksjon, og hun har bred erfaring fra arbeid med foreningsliv og kultur.
20180828_101254-e1535444700429-773x1030
Thea Elise Andersen
thea@vilmer.no

Thea reiser jevnlig for å oppleve og utforske andre kulturer og eksotiske reisemål. Ellers trives hun godt i skog og mark med sin firbeinte venn.
Thea leder produktutviklingen i VilMer og jobber dermed mye med å utforske brukerbehov og finne nye løsninger som kan forbedre vilmer.no. Hun samarbeider tett med teamet som driver teknologiutvikling, og deltar aktivt i arbeid med testing for å gjøre løsningen best mulig for brukere av vilmer.no. Thea har en bachelor i Anvendt datateknologi og brenner for å lage IT-systemer som kan brukes av alle.
Jon Georg Berentsen
Senior Systemutvikler
IT-avdelingen
97699201
Jon Georg Berentsen
jon@vilmer.no

Jon Georg er glad i å lese bøker, liker å tilegne seg ny kunnskap og finner et godt svar på det meste. Han er også aktiv fotballspiller i Old Boys.
Jon Georg leder teknologiutviklingen i VilMer. Han har bakgrunn fra flere store plattformprosjekter i Finn.no og Schibsted. Han har også mye erfaring med digitale forretningsmodeller fra NTB og fra Big data-selskapet Cxense. Jon Georg er utdannet innen IT- og systemutvikling fra Universitetet i Oslo.
Ingrid
Ingrid Kjøniksen
ingrid@vilmer.no

Ingrid liker å reise både til varmere strøk og på fjellet. På fritiden finner man henne ofte ved kjøkkenbenken eller bak symaskinen, men også med løpeskoa på.
Ingrids hovedfokus i VilMer er «aktivering» som innebærer blant annet etablering og oppfølging av aktivitetsprofiler på vilmer.no. Hun er i kontakt med mange personer og aktører som bidrar eller kan tenke seg å bidra med positiv aktivitet på hjem og institusjoner, eller som gjerne bidrar med kurs, foredrag, opplevelser og innslag på sammenkomster og treff hos lag, foreninger og møteplasser.
oystein-landgraff
Øystein Landgraff
oystein@vilmer.no

Øystein Landgraff er opptatt av nærings- og samfunnsutvikling, og han er engasjert på mange fronter fra ski, løping og fotball - med eller uten barn - til DNT, friluftsliv og reiser.
Øystein er gründer og daglig leder i VilMer. Før det ledet han strategigruppen til PA Consulting Group i Norge. Øystein har omfattende erfaring som strategirådgiver nasjonalt og europeisk fra en rekke bransjer, og han har mye erfaring fra styrearbeid. Han har en MBA fra INSEAD, og han er sivilingeniør fra Industriell Økonomi på NTNU i Trondheim.
Harald
Harald Odde

Harald Odde er interessert i samfunnsutvikling, folkehelsespørsmål og sosialt entreprenørskap. Han trives med ski og joggesko på bena, gjerne på Sjusjøen og i Trysil.
Harald Odde er medgründer i VilMer, og er en engasjert og aktiv styreleder som har bred erfaring med etablering av helse og velferdstilbud i en rekke kommuner. Han har tidligere bygget virksomheter med suksess, blant annet Oppfølgingsenheten Frisk. Han står bak Friskstiftelsen, et spesialtilbud innen psykisk helsevern. Harald er utdannet fysioterapeut.
linn
Linn Gunhild Feyling
linn@vilmer.no

Linn er en kreativ sjel som alltid har mange prosjekter på gang samtidig - design, tradisjonell kunst og hagearbeid. Hun er også veldig aktiv, enten på treningssenteret eller i skog og mark.
Linn er utdannet digital designer og brenner for funksjonelt og brukervennlig design. Hun har bred erfaring med grafisk design, webdesign og markedsføring. I VilMer jobber Linn med blant annet web, kommunikasjon og sosiale medier.
Bilde Kristin
Kristin Sveen
kristin@vilmer.no

Kristin bruker mye av fritiden sin ute i marka, i hagen eller sammen med familie og venner. Det blir ofte toppturer både sommer og vinter i Jotunheimen og Rondane, i tillegg til løpeturer i nærmiljøet.
Kristin er utdannet hjelpepleier og har over 10 års erfaring fra eventbransjen. Kristin jobber hovedsakelig med "aktivering" i VilMer, og er i kontakt med mange personer og aktører i flere kommuner som gjerne bidrar med positive opplevelser.
190915 Hanna RK
Hanna Reppen Kvikstad
hanna@vilmer.no

Hanna er glad i å bruke mye av fritiden sin sammen med sin firbeinte venn, enten det er hjemme på sofaen eller ute i skog og mark. Ellers er hun interessert i politikk og film, og hun er en skikkelig dyreelsker.
Hanna er utdannet journalist, og har erfaring fra både lokalavisene og større riksmedium. Hun jobber hovedsakelig med "aktivering" i VilMer, og er i kontakt med mange personer og aktører i flere kommuner som gjerne bidrar med positive opplevelser.
Arktekk
arktekk.no

Spesielt tett samarbeid med teknologiselskapet Arktekk
VilMer har etablert et nært samarbeid med (spesielt) Erlend, Jon Anders, Øyvind og Kaare i teknologiselskapet Arktekk, som består av 9 anerkjente utviklere innen Java, Scala og systemarkitektur. Arktekk har spisskompetanse på funksjonell programmering, og selskapet har tidligere jobbet med kunder som inkluderer Schibsted og Finn.no, Storebrand og Telenor.
Styret i VilMer


Styret er samfunnsengasjert og har mye erfaring med teknologi og utvikling av ny virksomhet
Harald Odde og Øystein Landgraff (se over) sitter i Styret i VilMer sammen med flere dyktige og erfarne personer med engasjement for frivillighetsarbeid og samfunnsutvikling. Styret besitter også betydelig erfaring og ekspertise inne produkt- og teknologiutvikling samt utvikling av ny virksomhet.
Referansegruppe


Referansegruppe med blant annet Sigbjørn Johnsen – inspirert av «Generasjonskontrakten»
Utover styret har VilMer en bredt sammensatt gruppe av samtalepartnere både fra offentlige virksomheter og privat næringsliv. Vi nevner ikke alle her. Men det er nærliggende å trekke frem Sigbjørn Johnsen som gjennom å være opphavsmann til «generasjonskontrakten» har tilført oss både inspirasjon, flere gode råd på veien og et mantra som følger oss i det daglige arbeidet.
Vårt velferdssamfunn står overfor en formidabel utfordring. Vi må innrette oss slik at vi også i framtiden kan sikre at vi har et godt velferdstilbud i alle livets faser, fra barnehage og skole som ung til og pleie og omsorg som gammel. Dette ansvaret er det jeg kaller generasjonskontrakten.
Sigbjørn Johnsen

Har du lyst til å jobbe med oss?


VilMer er på utkikk etter flinke folk. Ta gjerne kontakt med oystein@vilmer.no om du også motiveres av å løse viktige samfunnsutfordringer og å jobbe med fremoverlent innovasjon i skjæringspunktet mellom teknologi og mennesker i et spennende og dynamisk miljø.

Samarbeids­partnere


VilMer har etablert en digital plattform som forenkler koblingen mellom ressurser og behov. Gjennom stadig videreutvikling av plattform og digitale løsninger samarbeider VilMer med et stort antall bidragsytere og tilbydere på den ene siden – og personer og aktører som bestiller / avtaler og organiserer aktiviteter og opplevelser på den andre siden. Vi kan ikke nevne alle her, men mange er synliggjort på vilmer.no. I 2017 og 2018 har vi jobbet spesielt mye med ansatte på sykehjem og institusjoner i Ringsaker kommune. VilMer samarbeider også tett med en lang rekke av dyktige partnere og leverandører. Nedenfor har vi listet opp noen av dem:

Kommuner

Ringsaker

Ringsakerkommunelogo1

Elverum

Elverum_komm.svg

Ringebu

Ringebu_komm.svg

Løten

Løten_komm.svg

Søndre Land

Søndre_Land_komm.svg
Strategiske partnere og/eller partnere i daglig arbeid

Arktekk

Arktekk logo

Making View

Making view logo

Moelv regnskapsbyrå

Moelven Regnskapsbyrå logo

Syse

Syse logo

Kode Oslo

Innovasjonsmiljøer / inkubatorer / investorer

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge logo

NTNU Accel

NTNU Accel logo

Klosser Innovasjon

Klosser Innovasjon logo

HelseInn

helseInnutenb

Total Innovasjon

totalinnovation-logo

Investinor

investinor_1280

KOMM-In AS

191114_KommInn_logo