Skap flere gode øyeblikk

Bidra med aktivitet basert på tid, lyst og interesser

Se mer informasjon for ulike frivillige aktører:
Kom i gang nå
eller
legg igjen ditt telefonnummer, så tar vi kontakt
Flott! Du hører snart fra oss.
Oi, det har skjedd en feil. Prøv igjen!
VilMer Opplevelser gir flere gode øyeblikk, møter mellom generasjoner og åpne dører mellom omsorgssentre og lokalsamfunnet – et givende fellesskap for alle.
Et mangfold av lokale, frivillige tilbydere har profil på vilmer.no og bidrar ut fra tid, lyst og interesser. Gjennom vilmer.no er det enkelt å bidra, og for helsepersonell å avtale besøk og aktiviteter som passer beboernes ønsker og interesser.

Se hva andre bidrar med

Se flere aktivitetsglimt

Frivillige deler sine positive erfaringer

Thea og katten Alfred
Thea og katten Alfred har besøkt institusjoner i Ringsaker mange ganger. Beboerne lyser opp hver gang de kommer på besøk.
Altmuligmannen Helge
Helge har flere ganger spilt yatzy med en fast gjeng på  Brumunddal sykehjem. Han er også ivrig elsyklist i sommerhalvåret, og bidrar til at mange får en god luftetur i nærmiljøet.

Skap flere gode øyeblikk

Bidra med aktivitet basert på tid, lyst og interesser

1.

Fyll ut skjema

Trykk på knappen "kom i gang nå" for å fylle ut skjema og opprette en profil.
2.

Profil publiseres

Når profilen publiseres, får du en e-post med nyttig informasjon.
Illustrasjon. Meldingsutveksling gjennom VilMer
3.

Gled andre når du har tid

Når profilen er publisert, kan du bli kontaktet om å bidra med aktivitet i ditt område.
Kom i gang nå
eller
legg igjen ditt telefonnummer, så tar vi kontakt
Tusen takk! Vi kontakter deg snart.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
1.

Fyll ut skjema

Trykk på knappen "kom i gang nå" for å fylle ut skjema og opprette en profil.
2.

Profil publiseres

Når profilen publiseres, får du en e-post med nyttig informasjon.
Illustrasjon. Meldingsutveksling gjennom VilMer
3.

Gled andre når du har tid

Når profilen er publisert, kan du bli kontaktet om å bidra med aktivitet i ditt område.
Kom i gang nå
eller
Legg igjen ditt telefonnummer
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dette får du:

Trivelig møte mellom frivillig og sykehjemsbeboer
Du får oppleve gleden ved å bidra. Å gjøre noe positivt for andre gir mening, og skaper minner som varer livet ut.
Du får glede andre med noe du liker å gjøre. Dyrebesøk, korsang, elsykkeltur, kortspill eller kafébesøk. Listen over mulige aktiviteter er lang. Du bestemmer selv hva du ønsker å bidra med.
Du får bidra når det passer for deg. Du avgjør selv når og hvor ofte du vil bidra.
Du får inspirere andre ved at profilen din vises på vilmer.no. Du og andre bidragsytere inspirerer dermed enda flere til å  skape gode opplevelser.
Du får anerkjennelse for bidraget ditt. Vi viser frem det store mangfoldet av aktiviteter på sosiale medier og på bloggen vår - for å gi alle som bidrar et klapp på skulderen. 
Du får bistand og full oversikt over avtalene dine på vilmer.no. Vi er her for deg - vi hjelper deg å huske på dine avtaler og er ofte til stede på aktiviteter.

Du kan glede andre - også digitalt

Visste du at man kan bidra med frivillighet helt digitalt? Med VilMer digitale opplevelser kan du glede sykehjemsbeboere med alt fra lesestund og musikk, til videoklipp fra drilløvelse og gamle bilder.

Anbefalt lesing

Hvordan er det å besøke en institusjon? Hva forventes av meg som frivillig, og hva kan jeg forvente?
Les flere artikler

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no

Før du oppretter profil

Jeg lurer på om jeg er kvalifisert til å være tilbyder hos VilMer

Vår filosofi er "Mange bekker små gjør en stor å", og vi forsøker å senke terskelen for å bidra med positiv aktivitet. Noen ganger er det likevel viktig at vi sammen med deg avklarer om du er tilstrekkelig forberedt og kvalifisert for det du ønsker å bidra med. Dette er spesielt viktig dersom du ønsker å tilbringe tid sammen med enkeltpersoner, -brukere eller -beboere.

Jeg kan tenke meg å bidra med besøksdyr. Trenger jeg kurs eller kan jeg bare stille opp?

Sammen med dyreeier vurderer vi dyrets egnethet før profil opprettes. Alle som ønsker å gå på besøk med hund må fylle ut et skjema som omhandler hundens helse, egenskaper og sosiale ferdigheter. Denne informasjonen danner grunnlaget for en videre vurdering av egnethet før profil opprettes.

Trenger jeg noe utstyr for å bidra via VilMer?

Du trenger kun tilgang til vilmer.no på Internett via enten en mobiltelefon, et nettbrett eller en PC.

Må jeg bidra frivillig og gratis på VilMer?

De aller fleste aktivitetsprofiler på vilmer.no er basert på frivillighet. Ikke alle institusjoner eller foreninger har mulighet til å betale for aktiviteter, men dersom du ønsker å ta litt betalt for en aktivitet, kan vi legge det inn i aktivitetsprofilen.

Blir jeg bundet til faste avtaler på VilMer?

Nei. Det eneste du sier ja til ved å være bidragsyter gjennom VilMer, er at du kan bli kontaktet av for eksempel ansatte på hjem og institusjoner, eventuelt fra lag og foreninger, som ønsker din aktivitet. Det er flott hvis du svarer raskt, så den som bestiller vet at du har sett meldingen. Du kan alltid velge å avslå henvendelsen, eller du kan foreslå et tidspunkt som passer for deg nå eller lenger frem i tid.

Jeg har aldri besøkt en institusjon, hvordan er det?

En institusjon inneholder ofte flere avdelinger med ulike brukertyper fordelt på flere etasjer. Avdelingene er relativt selvstyrte og har ofte egne aktiviteter uten å involvere andre avdelinger. Du kan derfor oppleve å få henvendelser fra flere avdelinger på samme institusjon. Hvis det skjer omtrent på samme tidspunkt, kan du gjerne avtale at du/dere stikker innom flere avdelinger på samme besøk. Du/dere kan også foreslå en felles aktivitet.  

Institusjonene setter stor pris på alle bidrag og forsøker å være til stede ved aktivitetene. Merk at det kan oppstå situasjoner som gjør at du allikevel må vente noe, eller at de ansatte må forlate aktiviteten for en kort periode.

Tekniske spørsmål

Jeg klarer ikke logge inn på vilmer.no

Det kan være flere grunner til at du ikke klarer å logge inn, kontakt oss gjerne på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi deg! Sjekk at du har skrevet inn riktig e-postadresse eller mobilnummer.
For at du skal få kode på SMS eller lenke på e-post, må du skrive inn riktig mobilnummer eller e-post. Ha mobilen eller e-postkontoen tilgjengelig når du ber om kode, for den er bare gyldig i 5 minutter.

Eller du kan logge inn med din Facebook- eller Google-konto.

Hvordan finner jeg tilbake til meldinger?

Du finner alltid alle dine dialoger i innboksen din via denne linken: https://vilmer.no/meldinger/ og øverst i menyen når du er logget inn på vilmer.no.

Jeg vil bidra mer/mindre

Jeg skal på ferie eller være borte over en lengre periode

Du kan alltid pause profilen din i en periode. Du vil fremdeles ha tilgang til dialogene dine i innboksen, men du kan ikke kontaktes for nye bidrag. Send oss en e-post på kontakt@vilmer.no eller send SMS til 945 06 100, så hjelper vi deg.

Jeg får for mange henvendelser slik at jeg ikke kan si ja til alle

Vi jobber kontinuerlig med å jevne ut belastningen av tilbydere, men det kan være at du opplever stor pågang til tider. Du kan alltid velge å avslå henvendelser eller planlegge lenger frem i tid. Ønsker du å pause profilen din? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi deg.

Jeg har aldri fått en henvendelse, men ønsker gjerne å bidra

Vi jobber kontinuerlig med å jevne ut belastningen mellom bidragsytere, men det kan likevel skje at du opplever mindre pågang enn du ønsker. Ønsker du at vi skal fremheve din aktivitetsprofil? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi deg.

Kan jeg ta direkte kontakt med en institusjonen hvis jeg vil bidra?

Ja, du kan bruke vårt meldingssystem til å gjøre nye avtaler med de som har vært i kontakt med deg tidligere. Vi jobber hele tiden med å forbedre meldingssystemet vårt, og du vil bli kontaktet med en gang vi introduserer vesentlige forbedringer eller nye muligheter.

Annet/praktiske spørsmål

Min forening/gruppe bidrar via VilMer og ønsker å bytte kontaktperson

Vi jobber med å få på plass en enda bedre løsning for dere som er med i en forening eller gruppe. Dersom dere trenger å bytte kontaktperson, ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no.

Kan jeg få attest for mine frivillige bidrag?

Ja, hvis du har bidratt flere ganger frivillig gjennom VilMer, kan du få en attest fra VilMer og den kommunen du bidrar i. Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no hvis du ønsker en attest.

Ofte stilte spørsmål

Hvem er kvalifisert til å bidra?

Vår filosofi er "mange bekker små gjør en stor å", og vi forsøker å senke terskelen for å bidra. For å forsikre oss om at møtene mellom bidragsytere og brukere oppleves trygge, tar vi flere steg for å bli kjent med de som melder seg gjennom VilMer.
Bli kjent med våre rutiner for kvalitetssikring:

Må dyr gå på kurs før de kan være med på besøk?

Å gå på besøk med hund eller andre dyr sprer utrolig mye glede!
Alle som ønsker å gå på besøk med hund må fylle ut et egenevalueringsskjema som omhandler hundens helse, egenskaper og sosiale ferdigheter. Denne informasjonen danner grunnlaget for en videre vurdering av egnethet før profil opprettes. For å komme på besøk med andre dyr kreves ingen kurs, men det er viktig at du som eier tar stilling til om dette er noe som passer for ditt dyr.

Hvem bruker VilMer Opplevelser?

VilMer Opplevelser er hovedsakelig rettet mot eldre. Eksempler på omsorgsinstitusjoner som bruker VilMer Opplevelser:
- Sykehjem
- Helse- og velferdssentre
- Helsehus
- Omsorgssentre
- Demensenheter
- Aktivitetssentre
- Bofellesskap

Må man binde seg til faste avtaler?

Nei. Å bidra gjennom vilmer.no skal være enkelt, og vi har derfor et system der ansatte tar kontakt når de ønsker aktivitet. Dersom det ikke passer på foreslått tidspunkt, avtaler man lenger frem eller eventuelt avslår henvendelsen.

Får frivillige attest hos VilMer?

Ja, de som bidrar flere ganger kan få attest fra VilMer og den kommunen man bidrar i. Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no ved ønske om attest.

Hvordan er det å besøke en institusjon?

En institusjon inneholder ofte flere avdelinger med ulike brukertyper fordelt på flere etasjer. Avdelingene er relativt selvstyrte og har ofte egne aktiviteter uten å involvere andre avdelinger. Man kan derfor oppleve å få henvendelser fra flere avdelinger på samme institusjon. Hvis det skjer omtrent på samme tidspunkt, kan man gjerne avtale at man stikker innom flere avdelinger på samme besøk. Man kan også foreslå en felles aktivitet.  

Institusjonene setter stor pris på alle bidrag og forsøker å være til stede ved aktivitetene. Merk at det kan oppstå situasjoner som gjør at man allikevel må vente noe, eller at de ansatte må forlate aktiviteten for en kort periode.

Hvordan er det å besøke en institusjon?

En institusjon inneholder ofte flere avdelinger med ulike brukertyper fordelt på flere etasjer. Avdelingene er relativt selvstyrte og har ofte egne aktiviteter uten å involvere andre avdelinger. Man kan derfor oppleve å få henvendelser fra flere avdelinger på samme institusjon. Hvis det skjer omtrent på samme tidspunkt, kan man gjerne avtale at man stikker innom flere avdelinger på samme besøk. Man kan også foreslå en felles aktivitet.  

Institusjonene setter stor pris på alle bidrag og forsøker å være til stede ved aktivitetene. Merk at det kan oppstå situasjoner som gjør at man allikevel må vente noe, eller at de ansatte må forlate aktiviteten for en kort periode.

Jeg trenger hjelp med å bruke VilMer. Hvor finner jeg det?

Du finner svar på de fleste spørsmål i vårt hjelpesenter.

Gå til hjelpesenter
Finner du ikke svar på det du lurer på? Ta kontakt med oss via chatten nederst til høyre.