Bli bidragsyter gjennom VilMer

Bidra med aktivitet ut fra tid, lyst og interesser!

Fortell oss litt om deg og hva du vil bidra med.

Bidra med aktivitet som passer for deg ut fra tid, lyst og interesser!

Kom i gang
Tusen takk! Vi ringer deg innen kort tid.
Noe gikk galt under innsending. Vennligst prøv på nytt eller kontakt oss på kontakt@vilmer.no
Illustrasjon av aktivitetsprofiler og dialog
Eldre mennesker hygger seg med opplevelser

Føl gleden av å bidra

Å gjøre noe positivt for andre gir en god følelse. Spesielt når du skaper fine øyeblikk sammen med noen som trenger det, og som setter veldig stor pris på det. Det gir minner som vil vare livet ut.

Gled andre med det du liker å gjøre

Dyrebesøk, lesestund, elsykkeltur eller kafébesøk. Listen over mulige aktiviteter er lang. Kanskje uendelig? Du bestemmer selv hva du ønsker å bidra med.
- Kan din hobby glede andre?
- Kan ditt lag eller din forening flytte en samling eller øvelse til en institusjon?
- Kan du ta med noen på en gå- eller kjøretur?

Det er nesten bare fantasien som setter grenser.
Smilende mennesker i alle aldre
Bidragsytere hygger seg med opplevelser

Gled andre med det du liker å gjøre

Dyrebesøk, lesestund, elsykkeltur eller kafébesøk. Listen over mulige aktiviteter er lang. Kanskje uendelig? Hos oss er det du som bestemmer hva du vil bidra med.
- Kan din hobby glede andre?
- Kan ditt lag eller forening flytte en samling eller øvelse til en institusjon?
- Kan du ta med noen på en gå- eller kjøretur?

Det er nesten bare fantasien som setter grenser.
Glade mennesker på aktivitet

Inspirer andre med ditt bidrag

VilMer heier på dere som bidrar med positive aktiviteter. Vi viser frem det store mangfoldet av aktiviteter for å gi alle som bidrar et klapp på skulderen. Sammen inspirerer dere enda flere til å skape gode opplevelser.
Vi gir dere et klapp på skulderen, og synliggjør aktiviteter på blogg, i sosiale medier og i rapporter til kommunen. På den måten viser vi sammen frem det store mangfoldet av aktiviteter og inspirerer flere til å skape enda flere gode opplevelser.

For oss er det er viktig å gi dere anerkjennelse, og vi legger alltid ut bilder fra aktivitetene deres i bloggen vår. I tillegg deler vi flere av de gode øyeblikkene på vår Facebook-side og i lokale grupper. Her inspirerer dere mange til å skape flere gode opplevelser.  
Bli bidragsyter på VilMer

Siste aktivitetsglimt

Se hva andre gjør, og bli inspirert til hva du kan bidra med

Gå til VilMer-blogg

Slik kommer du i gang

1

Fyll ut skjema

Trykk på knappen "kom i gang nå" for å fylle ut skjema og opprette din profil.
Hvis du heller ønsker at vi ringer deg, kan du legge igjen ditt telefonnummer.

2

Profil publiseres

Når profilen publiseres, får du en e-post med nyttig informasjon.

3

Gled andre når du har tid

Når profilen din er publisert, kan du bli kontaktet om å bidra med aktivitet i ditt område.

Kom i gang nå
Tusen takk! Vi ringer deg innen kort tid.
Noe gikk galt under innsending. Vennligst prøv på nytt eller kontakt oss på kontakt@vilmer.no

Thea og Helge deler sine positive erfaringer

Thea og katten Alfred har besøkt institusjoner i Ringsaker mange ganger. Beboerne lyser opp hver gang de kommer på besøk.
Helge har flere ganger spilt yatzy med en fast gjeng på Brumunddal sykehjem. Han er også ivrig elsyklist i sommerhalvåret, og bidrar til at mange får en god luftetur i nærmiljøet.
Se flere videoer

Dette får du

Med VilMer er det lett å glede andre

Anbefalt lesing

Hvordan er det å besøke en institusjon? Er det noe man bør tenke på?

Les mer brukernytt

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no

Blir jeg bundet til faste avtaler på VilMer?

Nei. Det eneste du sier ja til ved å være bidragsyter gjennom VilMer, er at du kan bli kontaktet av for eksempel ansatte på hjem og institusjoner, eventuelt fra lag og foreninger, som ønsker din aktivitet. Det er flott hvis du svarer raskt, så den som bestiller vet at du har sett meldingen. Du kan alltid velge å avslå henvendelsen, eller du kan foreslå et tidspunkt som passer for deg nå eller lenger frem i tid.

Jeg skal på ferie eller være borte over en lengre periode

Du kan alltid pause profilen din i en periode. Du vil fremdeles ha tilgang til dialogene dine i innboksen, men du kan ikke kontaktes for nye bidrag. Send oss en e-post på kontakt@vilmer.no eller send SMS til 92861058, så hjelper vi deg.

Jeg har aldri besøkt en institusjon, hvordan er det?

En institusjon inneholder ofte flere avdelinger med ulike brukertyper fordelt på flere etasjer. Avdelingene er relativt selvstyrte og har ofte egne aktiviteter uten å involvere andre avdelinger. Du kan derfor oppleve å få henvendelser fra flere avdelinger på samme institusjon. Hvis det skjer omtrent på samme tidspunkt, kan du gjerne avtale at du/dere stikker innom flere avdelinger på samme besøk. Du/dere kan også foreslå en felles aktivitet.  

Institusjonene setter stor pris på alle bidrag og forsøker å være til stede ved aktivitetene. Merk at det kan oppstå situasjoner som gjør at du allikevel må vente noe, eller at de ansatte må forlate aktiviteten for en kort periode.

Jeg lurer på om jeg er kvalifisert til å være tilbyder hos dere

Vår filosofi er "Mange bekker små gjør en stor å", og vi forsøker å senke terskelen for å bidra med positiv aktivitet. Noen ganger er det likevel viktig at vi sammen med deg avklarer om du er tilstrekkelig forberedt og kvalifisert for det du ønsker å bidra med. Dette er spesielt viktig dersom du ønsker å tilbringe tid sammen med enkeltpersoner, -brukere eller -beboere.

Jeg kan tenke meg å bidra med besøksdyr. Trenger jeg kurs eller kan jeg bare stille opp?

Sammen med dyreeier vurderer vi dyrets egnethet og evt. kurs og erfaring med slike besøk før profil opprettes. På flere institusjoner har det blitt noe annen og "enklere" praksis enn før. Ved behov for mer skolering anbefaler vi gjerne de flotte kursene til Røde Kors som også har profiler hos oss.

Jeg får for mange henvendelser slik at jeg ikke kan si ja til alle

Vi jobber kontinuerlig med å jevne ut belastningen av tilbydere, men det kan være at du opplever stor pågang til tider. Du kan alltid velge å avslå henvendelser eller planlegge lenger frem i tid. Ønsker du å pause profilen din? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi deg.

Jeg har aldri fått en henvendelse, men ønsker gjerne å bidra

Vi jobber kontinuerlig med å jevne ut belastningen mellom bidragsytere, men det kan likevel skje at du opplever mindre pågang enn du ønsker. Ønsker du at vi skal fremheve din aktivitetsprofil? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi deg.

Kan jeg ta direkte kontakt med institusjonen hvis jeg vil bidra?

Ja, du kan bruke vårt meldingssystem til å gjøre nye avtaler med de som har vært i kontakt med deg tidligere. Vi jobber hele tiden med å forbedre meldingssystemet vårt, og du vil bli kontaktet med en gang vi introduserer vesentlige forbedringer eller nye muligheter.

Trenger jeg noe utstyr for å bidra via VilMer?

Du trenger kun tilgang til vilmer.no på Internett via enten en mobiltelefon, et nettbrett eller en PC.

Må jeg bidra frivillig og gratis på VilMer?

De aller fleste aktivitetsprofiler på vilmer.no er basert på frivillighet. Ikke alle institusjoner eller foreninger har mulighet til å betale for aktiviteter, men dersom du ønsker å ta litt betalt for en aktivitet, kan vi legge det inn i aktivitetsprofilen.

Min forening/gruppe bidrar via VilMer og ønsker å bytte kontaktperson

Vi jobber med å få på plass en enda bedre løsning for dere som er med i en forening eller gruppe. Dersom dere trenger å bytte kontaktperson, ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no.

Kan jeg få attest for mine frivillige bidrag?

Ja, hvis du har bidratt flere ganger frivillig gjennom VilMer, kan du få en attest fra VilMer og den kommunen du bidrar i. Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no hvis du ønsker en attest.

Jeg klarer ikke logge inn på vilmer.no

Det kan være flere grunner til at du ikke klarer å logge inn, kontakt oss gjerne på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi deg! Sjekk at du har skrevet inn riktig e-postadresse eller mobilnummer

For at du skal få kode på SMS eller lenke på e-post, må du skrive inn riktig mobilnummer eller e-post. Ha mobilen eller e-postkontoen tilgjengelig når du ber om kode, for den er bare gyldig i 5 minutter.

Eller du kan logge inn med din Facebook- eller Google-konto

Hvor finner jeg tilbake til tidligere meldinger?

Du finner alltid alle dine dialoger i innboksen din via denne linken: https://vilmer.no/meldinger/ og øverst i menyen når du er logget inn på vilmer.no.

Få snarvei til vilmer.no på mobilen

Få enda raskere og enklere tilgang til VilMer på mobil og nettbrett ved å legge til en snarvei. Med VilMer lagret på startskjermen er du bare et tastetrykk unna gode opplevelser.

Vår nettside er optimalisert for bruk på mobile enheter. Ved å legge til en snarvei er den også like tilgjengelig som en vanlig app. Dessuten krever det ingen innlogging eller betaling i App Store eller Google Play. Alt du trenger å gjøre er å følge de enkle stegene nedenfor - og vipps så er VilMer mer tilgjengelig enn noen gang.

Steg 1

Åpne www.vilmer.no i nettleseren på din enhet. Deretter klikker du på ikonet som er markert på bildet nedenfor.
På andre enheter/nettlesere kan denne knappen bli vist som tre vertikale prikker øverst til høyre.

Steg 2

Velg “Legg til på hjem-skjermen".  
Dette valget kan også være formulert annerledes på andre enheter, for eksempel “Legg til på startsiden”.

Steg 3

Bekreft at du ønsker ikonet ved å trykke “Legg til”.

Steg 4

Snarveien ligger nå klar til bruk på mobilen din.  
Tips: Hvis du ønsker å gå rett til en annen side, for eksempel “utforsk og avtal aktivitet” eller “innboks” åpner du den ønskede siden i steg en, for så å følge steg 2 til 4.