Avisa Oslo: På St. Hanshaugen omsorgssenter kobles frivillige og eldre sammen

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Ronja W. Graudo (18) og Live Hodne Titlestad (15) fra Oslo Katedralskole er med i elevlaget “Hele Katta baker”.  

I fjor meldte elevlaget seg som frivillige gjennom VilMer Opplevelser, for å spre glede blant de eldre på det lokale omsorgssenteret.  

Et enestående tiltak

21. oktober tok Avisa Oslo turen til St. Hanshaugen omsorgssenter for å være med Ronja og Live på overrekkelse av bakst.

I storefri sto jentene klare utenfor omsorgssenteret med marengs, kanelkjeks og eplekake.

Beboer Anne-Lise Johannessen har bodd på omsorgssenteret i to og et halvt år. Hun forteller til avisa at koronatiden har vært restriktiv og trist. At besøkende kan komme fritt igjen er hun glad for, og hun mener at frivilligopplegget er «et veldig godt og enestående tiltak».  

Frivillighet bidrar til generasjonsmøter

Live forteller AO at man lærer mye av å møte beboerne på omsorgssenteret.  

— Vi er for det meste bare med folk på vår egen alder, så det er noe annet å snakke med eldre folk som har litt andre tanker, sier hun.

VilMer i Oslo

I Oslo har VilMer avtale med LHL Omsorg på St. Hanshaugen omsorgssenter. Fra 1. januar 2022 utvides samarbeidet slik at VilMer Opplevelser også tas i bruk på Sofienberg sykehjem. VilMers videoplattform Televindu, som er tilrettelagt for personer med demens og kognitiv svikt, brukes også på Uranienborghjemmet, Rødtvedt sykehjem, Romsås sykehjem og Bjølsenhjemmet.

Ronja W. Graudo (18) og Live Hodne Titlestad (15) fra Oslo Katedralskole leverte kaker fra elevlaget "Hele Katta baker" til St. Hanshaugen omsorgssenter.