GD: For få uker siden ante ikke Jarle hvem Elise var - her er de på tur sammen

Facebook-ikon
Del med venner og familie

I Gudbrandsdølen Dagningen møter vi frivillig Jarle (78) og Elise (93) som har blitt kjent gjennom prosjektet “Gutta på biltur”. Prosjektet rekrutterer frivillige sjåfører og turkamerater som ønsker å ta en kjøretur med eldre som ikke kommer seg så mye ut selv. Til tross for navnet er tilbudet rettet mot alle. Men statistisk sett er det færre menn som bidrar med frivillighet, og det ønsker initiativtaker Aktiv omsorg i Lillehammer kommune å gjøre noe med.  

Hyggelig å møte nye folk gjennom frivillighet

Jarle har allerede bidratt flere ganger. For det er ikke bare den som mottar frivilligheten som får en berikelse i hverdagen. Det får også den som bidrar.  

— I stedet for å sitte hjemme og tromme med fingrene i bordplata får jeg en opplevelse jeg og. Jeg møter hyggelige folk som er glade for å bli med ut på tur, sier Jarle til GD.

Ny satsning i Lillehammer

Som en del av den økende satsningen på eldreomsorgen i Lillehammer, har kommunen begynt å ta i bruk MinMemoria og Televindu, i tillegg til VilMer Opplevelser. Med disse løsningene er det enklere for helsepersonell å vite hvilke ønsker og behov brukerne og beboerne i omsorgstjenesten har, og oppfylle disse gjennom tilrettelagt aktivitet.

Øyvind Granaasen Fougner, leder i Aktiv omsorg i Lillehammer kommune, oppfordrer flere til å melde seg som frivillig i VilMer Opplevelser.  

— Vi er 26 000 innbyggere i Lillehammer. Tenk om alle kunne satt av en time i året, i stedet for å se på episode 173 av Farmen.

Det er ikke bare kjøreturer man kan bidra med. Det er gåturer, babysang, bedriftsbidrag, hundebesøk, kaffeprat, og mye mer. Man kan også bidra digitalt ved å sende inn fine bilder og videoer, for eksempel fra nærområdet, som sykehjemsbeboere kan kose seg med gjennom Televindu.  

I VilMer gleder vi oss over at kommunen allerede ser store gevinster av løsningene, og vi ser fram til det videre samarbeidet med Lillehammer kommune.  

GD skriver om de gode effektene Lillehammer kommune allerede ser, etter at de har kommet i gang med løsninger fra VilMer.