Velferdspodden: Oksenøya skal bli Norges beste sykehjem

Facebook-ikon
Del med venner og familie

I podcasten snakker Ida Eide, daglig leder i Norlandia Care, og Mia Solberg, daglig leder for Oksenøya sykehjem, om det splitter nye sykehjemmet på Fornebu i Bærum. Norlandia skilter allerede før åpningen med at Oksenøya er Norges flotteste og mest moderne sykehjem. Men ikke nok med det – de har som mål å bli Norges beste sykehjem og sette en ny standard for eldreomsorg i Norge.

Dette skal de blant annet oppnå ved bruk av løsninger fra VilMer:  

Skal bruke livshistorien hver dag

Det viktigste grunnlaget for å skape et godt opphold og gode opplevelser for den enkelte, er å kjenne beboerne godt.  

— Livshistorien blir ofte skrevet ned på papir, men blir også ofte stående i en perm. Det vet vi har skjedd mange steder. Så nå tar vi i bruk velferdsteknologi for å gjøre det enklere å bruke livshistorien i hverdagen. VilMer er vår partner inn i dette arbeidet, forteller Eide i Velferdspodden.  

Eide og Solberg understreker at livshistorien er dynamisk. Den stopper ikke den dagen man flytter inn på et sykehjem. Det er viktig å kunne inkludere nye kapitler med endringer i interesser, preferanser og vaner. Derfor er det viktig at livshistorien er digital og at verktøyet er lett tilgjengelig, hver dag.  

Sambruk og fellesskap

Oksenøya sykehjem er en del av et større byggeprosjekt, hvor sykehjem, barnehage, barneskole og flerbrukshall står sammen. Prosjektet heter Treklang og åpner for sambruk og fellesskap mellom barn, voksne og eldre.  

Dette vil skape flere gode øyeblikk for hele lokalsamfunnet.  

Oksenøya sykehjem har som mål å bli Norges beste - blant annet ved å ta i bruk løsninger fra VilMer.