Bodø nu: Johanne ble gründer ved siden av studiene - nå har appen spredd seg til andre land

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Til Bodø Nu forteller Johanne Viksaas om gründerreisen fra å starte MinMemoria mens hun fortsatt satt på skolebenken til å bli en del av VilMer i 2021. Hun forteller også om hvor reisen går videre.  

— Det startet i 2014 basert på mine erfaringer med å ha bestefar på sykehjem. Over tid ble han mer innesluttet, og jeg merket at det var veldig viktig både for oss og de ansatte å ha god kjennskap til hva han likte å snakke om, forteller hun til lokalavisa om bakgrunnen for ideen.  

Flere med samme behov

MinMemoria er et digitalt omsorgsverktøy som setter beboeren i fokus ved å samle informasjon, interesser, historier og bilder i appløsningen. Den legger også til rette for lavterskel kontakt mellom pårørende og omsorgstjenesten.

Det viste seg raskt at løsningen traff et viktig behov i markedet.  

— Helt fra starten var tilbakemeldingene gode, sier hun.

eksempel på en MinMemoria-profil
Et eksempel på en MinMemoria-profil.

Dette behovet har ikke blitt noe mindre siden den gang. Blant annet gjennom Leve hele livet-reformen har fokuset på personsentrert omsorg økt kraftig. Derfor ble MinMemoria og VilMer også en god match.  

— Etter sammenslåingen er vi mer en totalleverandør av sosiale velferdsteknologiske verktøy som skal gjøre det lettere for ansatte å jobbe inn mot beboere og brukere, forklarer Viksaas til Bodø Nu.  

Givende utvikling for MinMemoria

2022 har allerede rukket å bli et spennende år for MinMemoria. Den siste måneden har løsningen blitt relansert med nytt design og nye funksjoner. Omsorgsverktøyet har også blitt oversatt til svensk i forbindelse med at Hattstugan på Gotland har blitt det første sykehjemmet i Sverige til å ta i bruk MinMemoria.  

Johanne Viksaas utviklet appen som hjelper omsorgsinstitusjoner å gi mer personsentrert omsorg.