NRK: Beboer på sykehjem kjører helikopter over Danmark – ved bruk av VR-briller

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Ved bruk av VR-løsningen fra VilMer drar Ragnhild på helikoptertur over Danmark. Her kjenner hun igjen flere destinasjoner som hun har feriert tidligere i livet. Blant annet minnes hun en telttur i Sundby med uheldig mye klypedyr.  

En tur opp gågata i Frederikshavn var også en kjærkommen opplevelse for Ragnhild. Her kunne hun fortelle aktivitør Hilde Johnsen om alle de nærliggende attraksjonene.  

— Nå er vi på torvet overfor Damsgaard. Når vi kommer gående opp fra Damsgaard, så kommer vi til en forretning som heter Fretex, forklarer hun, som om hun skulle ha vært turistguide i byen.  

Etter reisen forteller Ragnhild i et intervju at det er rart hvor ekte VR-reisen føltes.  

— Jeg var jo nede i gata der, gliser hun.

VR er godt for hodet og kroppen

Aktivitøren Hilde forteller til NRK at hun ser at VR-brillene har hatt en god effekt på flere beboere.

— Mange av de har jo en kropp som ikke alltid henger med, og da er det godt å kunne ta på seg VR-brillene og faktisk dra til et sted, forteller hun.  

For flere er det vanskelig eller umulig å reise fysisk, men nå kan de fortsette å oppleve nye land, dyr og aktiviteter gjennom VR-brillene.  

Hilde nevner også at brillene kan virke beroligende, og hjelper beboere med å drømme seg vekk fra plager og “vondter”.  

NRK nyhetssending om VilMer-VR
Skjermdump fra NRK: Aktivitør Hilde Johnsen og beboer Ragnhild Dyrland ved Melum bo- og servicesenter i Skien reiser til Danmark med VR-briller.