Hvordan kan bedrifter bidra positivt i lokalsamfunnet?

Facebook-ikon
Del med venner og familie

– Jeg ser gleden av at vi kommer på besøk og er der i tre kvarter. Beboerne lyser opp og er veldig forventningsfulle og glade. For bedriften så er det flott å kunne gi overskuddsbakst til noen som virkelig har glede av det, forteller Sissel Olsen ved Bakeriet i Brumunddal. De har flere ganger servert overskuddsbakst gjennom VilMer til beboere på lokale sykehjem.    

Bakeriet er bare en av mange bedrifter som ser gleden og fordelen ved å bidra i lokalsamfunnet. Vi har nedenfor listet opp noen flere eksempler på lokale bedrifter som bidrar positivt med aktiviteter som gjerne springer ut av det virksomheten gjør til daglig.  

Hva kan bedriften bidra med?  

  1. Varer - eller overskuddsvarer som fortsatt har god kvalitet eller holdbarhet.    

Baker Kristiansen, Tine Meieriet Brumunddal og Peppes Pizza er eksempler på bedrifter som har levert gode smaker til beboerne. Mens Martinsen Blomster og Mester Grønn har bidratt med friske blomster som pynter opp på avdelinger.

  1. Tjenester - som en behandling eller en opplevelse for en eller flere brukere.  

Apotek 1 har blant annet tilbydd håndmassasje, mens Linda fra Indigo Terapi har fremført lydterapi og WS Mindfulness har bidratt med tilrettelagt Yoga.  

  1. Opplevelser - Inviter brukere på besøk eller ta de med ut på tur eller utflukt.  

Kathrin Svehaugen har invitert beboere på stallbesøk, Norsk Skogmuseum har invitert til omvisning og Byggmakker har arrangert mannfolkdag.

  1. Foredrag - Kanskje har bedriften din en interessant historie eller noe lærerikt å dele?  

Slik som Ringsaker Blad, som har hatt foredrag om avisa og aktuelle nyheter, og Hedmarken Brannvesen som har hatt med seg nye og gamle brannbiler til sykehjem for å fortelle om stasjonens lokalhistorie.  

  1. Tid - Sett av en time eller to hvor en ansatt kan bidra med noe de ønsker, for eksempel lesestund, brettspill, el-sykling, baking eller noe helt annet. Bedriften kan for eksempel sette av et par arbeidstimer i måneden og rullere på hvilken ansatt som bidrar.    

Givende for de ansatte  

Daglig leder ved Pizzabakeren i Elverum og Brumunddal, Christian Eckbo, er også ivrig bidragsyter gjennom VilMer.  
– Vi er veldig opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Vi liker å bidra til morsomme opplevelser og at folk har det bra. De ansatte setter veldig pris på å få være med å gi bort pizza til hjem og institusjoner. De får se og oppleve stemningen når vi kommer rundt og deler ut. Det gir en god følelse å være en del av frivilligheten, forteller han.  

Eckbo oppfordrer flere bedrifter til å tenke gjennom hva de kan bidra med av frivillighet.  

– Det trenger ikke nødvendigvis å være så mye. Se etter og tenk, hva er det vi kan bidra med? Kan vi finne på noe gøy? Kan vi gi noe gratis? Det er masse muligheter. Jeg synes at det har vært veldig morsomt og anbefaler det på det sterkeste, sier pizzasjefen.     

Se hvilke andre bedrifter som bidrar  

For å se hvilke bedrifter som bidrar gjennom VilMer, besøk, utforsk og avtal aktivitet og velg “aktiviteter med bedrifter” under valget for kategori.

Apotek1 har ved flere anledninger bidratt med håndmassasje for beboere ved sykehjem.