Hvordan bli frivillig gjennom VilMer

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Det er lett å melde seg som frivillig. Alt du trenger å gjøre for å komme i gang er å fylle ut og sende inn påmeldingsskjema for frivillige.

Vår filosofi er "mange bekker små gjør en stor å". Derfor senker vi terskelen for å bidra med aktivitet. Noen ganger er det likevel viktig at vi sammen med deg avklarer om du er tilstrekkelig forberedt og kvalifisert for det du ønsker å bidra med.

Lurer du på noe kan du også kontakte oss i chatten som ligger nede i høyre hjørnet her på nettsiden, eller send en e-post til kontakt@vilmer.no.  

Slik ser en aktivitetsprofil ut på VilMer.

Dette kan du bidra med

Det er utrolig mange muligheter for hvordan du kan bidra, enten selv eller sammen med andre. For gjennom VilMer kan nemlig alle i lokalsamfunnet skape gode øyeblikk én eller flere ganger i året:  

  • Privatpersoner og vennegjenger
  • Barnehager
  • Skoleklasser
  • Idrettslag
  • Lag og foreninger
  • Bedrifter

Lurer på hva du eller dere kan bidra med? Det er nesten bare fantasien som setter grenser, men her er noe eksempler på hva som er populære aktiviteter:

  • Besøk med kjæledyr
  • Ta noen med på en gå- eller kjøretur
  • Del hobbyen din med andre
  • Opptre med sang og kulturelle innslag
  • Bli besøksvenn
  • Arranger et hyggelig bidrag gjennom din forening eller bedrift

Det er nesten bare fantasien som setter grenser, så send oss ditt ønske. Mer inspirasjon til hva du kan bidra med finner du på siden “Utforsk aktiviteter” der alle frivillige gjennom VilMer har sin egen aktivitetsprofil, eller “Gode øyeblikk skapt i eldreomsorgen” der vi viser frem mange av aktivitetene som er utført av frivillige.  

På nettsiden vår deler vi gode øyeblikk som frivillige har bidratt med gjennom VilMer.

Forberede besøksdyr

I forbindelse med besøksdyr vurderer vi sammen med dyreeier dyrets egnethet, og eventuelt kurs og erfaring med slike besøk, før aktivitetsprofilen opprettes. På flere sykehjem har det blitt litt "enklere" praksis enn før. Ved behov for mer skolering anbefaler vi kursene til Røde Kors, som også har aktivitetsprofiler hos oss.

Les mer om hvordan du kan spre glede som frivillig med hund.

glad beboer med hund på fanget
Alle har forskjellige interesser - et mangfold av tilbydere skaper gode øyeblikk for et mangfold av beboere.

Mange fordeler

Som frivillig gjennom VilMer bidrar du kun når det passer for deg. Et besøk varer vanligvis ikke mer enn 45-60 minutter. Du har skriftlig oversikt over avtaler i innboksen din på vilmer.no, og mottar påminnelser på SMS. Når du bidrar som frivillig gjennom VilMer, er du dekket av en ulykkesforsikring fra If.  

Ikke minst vil du kunne kjenne på gleden av å bidra med gode øyeblikk, og til et sterkere og mer aldersvennlig lokalsamfunn.

Bidra

Når du har blitt godkjent som frivillig, kan VilMer og helsepersonell i ditt område kontakte deg. Vi anbefaler at du lesere videre om hvordan du bruker VilMer og om hva som er nyttig å vite før ditt første besøk i omsorgstjenesten. Når du oppretter en profil, vil du motta en e-post med nyttig informasjon om hva som skjer videre.

Foto fra aktivitet med Bakeriet i Brumunddal på Brumunddal sykehjem.