VilMer-portrett: Erfaringsdeling med Hanne Frydenlund

Facebook-ikon
Del med venner og familie

På Hannes avdeling har de brukt VilMer Opplevelser siden 2019 og har siden den gang opplevd mange gode øyeblikk med frivillige.

—  Vi har hatt mange fine aktiviteter med VilMer Opplevelser. Vi har for eksempel hatt hyggelige kaffestunder, der vi har fått kaker levert på døra av frivillige som baker til oss. Det har også vært Lucia-tog fra en barnehage i nærområdet, og marsvinbesøk der alle fikk holde marsvinet, forteller Hanne.

Gjennom alle disse besøkene har Hanne sett hvor mye det betyr.

— Det er så fint å se all gleden det gir beboerne, når de får oppleve sangstunder og besøk av babyer og dyr, forteller Hanne.

Hanne synes det er veldig fint å se hvor mye et besøk kan bety for beboerne.

Gode rutiner

På Nes sykehjem har de fått gode rutiner for hvordan de bruker løsningen.

— Vi har en kontaktperson på avdelingen som tar imot tips til aktiviteter som kan passe beboerne, og som kontakter og avtaler aktiviteter med de frivillige gjennom VilMer sin digitale plattform. Deretter får alle ansatte vite når vi får besøk og hva aktiviteten er gjennom en intern Facebook-gruppe. På denne måten holder de som skal på jobb seg oppdatert på hva som skal skje den dagen, sier Hanne.

Hanne forteller videre at de også er opptatt av å vise frem de fine aktivitetene som skjer på avdelingen, og deler øyeblikkene med pårørende.

— Vi tar også bilder underveis og sender de til pårørende i etterkant. Det er veldig fint.

Nes sykehjem har flere ganger fått bakst fra frivillige. Her deler Hanne ut cupcakes til en heldig beboer.

Stor verdi for de ansatte

De ansatte opplever at VilMer Opplevelser har stor verdi for dem i hverdagen. Det gjør at de enklere kan tilby beboerne flere gode aktiviteter og opplevelser.

— Det er så fint at VilMer Opplevelser kan være med å skape de gode øyeblikkene når personalet kanskje ikke har tid. Som for eksempel ved at en frivillig kommer og går en tur med en beboer. VilMer Opplevelser hjelper også med å få de hverdagslige aktivitetene inn på sykehjemmet, når beboerne har blitt for syke til å dra ut for å oppleve, som for eksempel å gå tur, møte nye mennesker og kose med kjæledyr, forteller Hanne.

Ekstra hyggelig for spesielle anledninger

De ansatte på Nes sykehjem synes det er koselig å kunne gi beboerne en ekstra hyggelig opplevelse på store merkedager. Derfor synes de det er flott å ha mulighet til å avtale aktiviteter med de frivillige på disse dagene.

— Ved spesielle merkedager har vi mulighet for å sende en melding til en frivillig i VilMer Opplevelser og for eksempel spørre om de om de vil komme med en kake på valentinsdagen. Det er veldig hyggelig, sier Hanne.

Et tilbud som passer for alle beboere

Hanne forteller at det er fint å ha et tilbud som passer for alle, hvor man enkelt kan velge aktiviteter ut fra blant annet beboernes helse og interesser.

— Det er alltids et tilbud som passer noen. Man velger selv når og hvor ofte man bruker løsningen. Det er varierende innhold både fysisk og digitalt gjennom Televindu, en annen løsning vi også bruker gjennom VilMer.


Se noen av de gode øyeblikkene fra forsterket skjermet enhet på Nes sykehjem

Amy Kippernes gleder alle beboerne med bakst

Beboerne koser seg med fersk bakst.

Amy Kippernes pleier å gå tur sammen med beboerne, men nå bakte hun kanelboller til alle beboerne istedet for, slik at de kunne kose seg inn i gråværet. Veldig koselig, Amy!

Se aktivitetsglimtet her.

Juliane Bergersen og en beboer går tur i finværet

Juliane Bergersen og en beboer hygger seg på gåtur.

Hvem skulle tro at disse to strålende blide menneskene traff hverandre for første gang denne sommerdagen? Juliane Bergersen og en beboer gikk en kjempekoselig gåtur i strålende vær.

Se aktivitetsglimtet her.

Danseglede med Nes seniordans

Applaus og store smil når Nes Seniordans delte sin danseglede med beboerne.

Se aktivitetsglimtet her.

Hanne Frydenlund er veldig fornøyd med dagens bruk av VilMer Opplevelser.