Slik er det å være frivillig gjennom VilMer

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Når du er frivillig gjennom VilMer bidrar du til en løsning som heter VilMer Aktivitetsplan. Dette er en løsning som blir brukt av kommuner og private omsorgsaktører til å fylle omsorgstjenestene med givende aktiviteter og opplevelser for brukere og beboere. Det er blant annet sykehjem, dagsentre, bofellesskap, og andre lignende omsorgstjenester, først og fremst for eldre, som tar i bruk løsningen, og som du vil få muligheten til å besøke.

Hvordan bidra som frivillig

For å komme i gang må du fylle inn påmeldingsskjema for frivillige.

Deretter ringer vi deg for en prat for å bli litt kjent, og høre mer om hva du ønsker å bidra med.

Når du blir frivillig gjennom VilMer oppretter vi en aktivitetsprofil til deg som blir publisert og synliggjort på VilMers plattform. Omsorgstjenestene har mulighet til å kontakte deg gjennom systemet vårt, men det vil som regel være VilMer som kontakter deg for å avtale besøk. Vi kan sette opp faste besøk, eller avtale sporadisk, ettersom hva som passer best for deg og din lokale omsorgstjeneste.

Som frivillig gjennom VilMer får du:

Innlogging

Du kan raskt og enkelt registrere og logge deg inn på VilMers plattform ved å klikke “Logg inn” øverst til høyre på nettsiden. Her kan du velge mellom å logge inn med mobilnummer, e-post eller brukernavn, men vi anbefaler deg å bruke mobilnummer.

Når du har logget inn på en enhet, vil du automatisk forbli pålogget med mindre du velger å logge deg ut. Vi anbefaler at du forblir pålogget på din enhet slik at du raskest mulig kan finne tilbake til blant annet avtalene i innboksen din.

Avtale besøk

Forespørsler om besøk får du i innboksen din på “Min side”. Vi sender deg forslag til tid og sted, og du kan enkelt klikke på det tidspunktet som passer best for deg, eller avslå forespørselen. Du kan også svare med en melding dersom du for eksempel vil foreslå et alternativ, oppgi at du er utilgjengelig i en periode eller lignede.

Når du får tilsendt en forespørsel i innboksen vil du også motta en SMS og e-post fra oss med direktelink til innboksen din, slik at du alltid får det med deg når en ny henvendelse kommer. Du trenger ikke å sjekke innboksen din jevnlig for å forsikre deg om at du ikke har gått glipp av henvendelse.  

Send forespørsel til omsorgstjenesten

Hvis du ønsker å bidra på et spesielt tidspunkt på en avdeling du allerede har hatt kontakt med, kan du selv sende en henvendelse til dem via meldingssystemet.

Du kan ikke sende direktemelding til omsorgstjenester som ikke har vært i kontakt med deg først.  

Har du spesielle ønsker eller forslag kan du kontakte oss i VilMer, så hjelper vi deg med å få på plass en avtale.  

Første besøk

Du møter opp ut ifra tid og sted som har blitt avtalt. Dagen før besøket vil du få en melding med veibeskrivelse til avdelingen du skal på, og eventuell annen relevant informasjon.  

Les mer om annen nyttig informasjon før ditt første besøk her.

Muntlige avtaler

Hvis du planlegger fremtidig besøk muntlig med en ansatt ved omsorgstjenesten, skal en av dere gå til innboksen på “min side” og skrive dette i en melding, for å bekrefte avtalen. Dette er viktig for at vi ikke skal gjøre dobbelt-bookinger med andre frivillige, for at dere skal få påminnelse om aktiviteten, og ikke minst fordi du som frivillig skal være dekket av ulykkesforsikringen når du bidrar gjennom VilMer.  

Hvis du trenger å ta en pause

Hvis du ikke har mulighet til å bidra en periode kan du sette profilen din på vent, slik at du ikke blir kontaktet med forespørsler i den perioden. For å gjøre dette tar du kontakt med oss. Du kan når som helst pause eller reaktivere profilen din. Når profilen er satt på vent kan du fortsatt sende og motta meldinger i allerede opprettede dialoger i innboksen. Dette er for at du fortsatt skal kunne stille spørsmål eller gi beskjeder, hvis du har planlagte aktiviteter som du skal gjennomføre etter at statusen din har blitt endret endret. Du kan også planlegge nye besøk lenger frem i tid mens du har status som "på vent", hvis du ønsker det.

Du kan når som helst pause profilen din om du vet du blir utilgjengelig en periode.

Anerkjennelse

Bidragene dine blir publisert under “Gode øyeblikk” på nettsiden vår, og iblant deler vi bilder og video fra aktivitetene på Facebook og Instagram. Dette er med på å vise hvor mye glede du er med på å skape, og er med på å inspirere flere til å bidra med flere gode øyeblikk.

Vi har egne Facebook-grupper for hver kommune hvor VilMer bidrar med frivillighet. Du kan finne din lokale gruppe her. Gruppene åpner dørene mellom omsorgstjenesten og lokalsamfunnet, og bidrar til kulturskaping heiarop. Vi har fokus på det positive som skjer ved omsorgstjenestene og i frivilligheten, og inspirerer flere til å skape flere gode øyeblikk.  

Bli med i din lokale gruppe og inviter inn folk du kjenner.

Les mer om gruppene her.

Få attest for jobben du gjør

Det kan oppfattes som positivt med frivillighet på CVen. Selv om oppgavene man utfører gjennom frivillig arbeid ikke er direkte linket til en jobb man ønsker, kan erfaringene speile positive egenskaper.

Hvis du ønsker skriftlig attest for jobben du har gjort som frivillig er det bare å ta kontakt med oss om dette.