Nyttig å vite før ditt første besøk på et sykehjem

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Dialogen og informasjon om omsorgstjenesten

Avtaler gjøres i dialogen på vilmer.no. Her har du også mulighet til å spørre om det du skulle lure på i forkant av en aktivitet.  

Vi oppfordrer til å gjøre alle avtaler i dialogen. Skulle dere avtale ny dato under et besøk, er det flott om dere bekrefter tid og dato i dialogen med en gang, slik at begge parter har skriftlig oversikt til senere.

Om du skulle være forsinket eller må avlyse, er det viktig at du sier ifra til avdelingen så fort som mulig. Dette gjør du i dialogen.

mobil med meldingsutveksling på vilmer.no på skjermen
Eksempel på meldingsutveksling mellom frivillig og ansatt ved omsorgstjenesten.

Oppfølging

        Bilder og tilbakemeldinger gjør at vi kan vise ansatte og beboere i kommunen hvor mange, positive aktiviteter dere skaper, og ikke minst inspirere andre til å være med og bygge et sosialt og aldersvennlig samfunn.

nettbrett med vilmer-facebookgruppe på skjermen
VilMer tilbyr lokale Facebook-grupper hvor man kan dele gledelige øyeblikk og inspirasjon til aktiviteter. Her er alle velkomne.

Bilder og anerkjennelse

Vi vil gjerne gi deg anerkjennelse for bidraget ditt, og håper du eller en ansatt har mulighet til å sende oss et bilde eller legge ut i din lokale Facebook-gruppe. Hvis du sender inn eller legger ut selv må du huske at de som er avbildet må godkjenne dette.  

Les også: Tips til fotografering av aktiviteten.

Noen ganger kommer vi på aktiviteter for å filme og ta bilder for å omtale besøket i våre kanaler. Vi vil informere om dette i forkant på SMS. Hvis du ikke ønsker at vi skal legge ut bilder av deg, kan du svare dette på meldingen, eller si ifra på forhånd.

Hvis vi ikke har vært til stede under aktiviteten sender vi deg en oppfølgings-SMS om hvordan besøket var.

datamaskin som viser vilmer.no
VilMer nettside kan du se aktiviteter som du og andre frivillige har bidratt med inn mot omsorgstjenesten. Disse kaller vi *"gode øyeblikk".

Oppmøte og besøk

  • Veibeskrivelse til den konkrete avdelingen du skal til, finner du på siden med informasjon om omsorgstjenesten. Hvis du synes det er vanskelig å finne fram selv den første gangen, kan du avtale i dialogen at noen møter deg i døra.
  • På for eksempel sykehjem kan det forekomme akutte hendelser som ansatte må prioritere. Det er viktig å være forberedt på dette i tilfellet du ikke møter en ansatt ved umiddelbar ankomst eller noe skjer under besøket.
  • Hva slags brukere og beboere du møter varierer avhengig av institusjon og avdeling.  
  • Noen ganger er det viktig at vi sammen med deg avklarer om du er tilstrekkelig forberedt og kvalifisert for det du ønsker å bidra med. Er du usikker på noe tar du kontakt med avdelingen eller oss på e-post.
  • Ansatte er ofte til stede under aktiviteter, men dette varierer mellom institusjoner og avdelinger. Avtal med avdelingen om du ønsker at en ansatt skal være til stede under hele besøket.
aktivitør gir klem til to glade beboere
Å dele en hobby, være med på aktivitet og oppleve sosialt samvær gir bedre livskvalitet for alle som deltar.

Husk

  • Husk at du har taushetsplikt når du er bidragsyter i omsorgstjenesten. Klikk her for å se retningslinjene.
  • Lurer du på noe annet tar du kontakt med avdelingen eller oss. Vi er her for å hjelpe deg.
  • Hvis du viser symptomer til forkjølelse eller annen sykdom må du avlyse aktiviteten. Det er bedre å være føre-var.

Lykke til og kos deg masse med din aktivitet.  

Foto fra aktivitet med Mester Grønn på Brumunddal sykehjem.