Hjerte for jul skaper juleglede for sårbare eldre i lokalsamfunnet

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Det er ingen tvil om at det har vært et vanskelig år for mange. Spesielt personer i risikogruppen har opplevd ensomhet som følge av koronapandemien. Derfor ønsker VilMer å skape en ny tradisjon hvor flere gjør en ekstra innsats for å spre glede og julestemning for de sårbare i lokalsamfunnet.  

Hva er en Hjerte for Jul-profil?

For å bli med i Hjerte for jul-prosjektet, oppretter dere en aktivitetsprofil på vilmer.no som kun er tilgjengelig i julesesongen. Gjennom profilen tilbyr du/dere å lage julepynt som kan henges opp utenfor hjem og omsorgsinstitusjoner. Det kan for eksempel være perlede snøflak eller laminerte julehjerter. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Avtal bidrag gjennom vilmer.no

Hjerte for jul-profilen fungerer på samme måte som andre aktivitetsbidrag på vilmer.no. Dere mottar forespørsler i VilMers meldingssystem, og dere finner sammen et egnet tidspunkt. Det kan komme henvendelser fra sykehjem, bofellesskap, sårbare eldre som bor hjemme og andre helseinstitusjoner.

Bilde fra en tidligere aktivitet da Brumunddal Husflidslag hadde juleverksted på Brumunddal sykehjem.

Koselig med besøk

Det er naturlig nok utfordrende å komme inn på hjem og institusjoner nå under pandemien. Men dersom dere pynter utenfor en bolig eller institusjon, vil dere kunne glede noen som står i vinduet – i tillegg til at pynten skaper julestemning og gode minner i mange uker fremover.  

Ta gjerne bilder eller video som gir oss gode glimt fra “juleverkstedet”, pyntingen eller overleveringen, så beboerne kan få et nærmere innblikk i hvem som har bidratt og hva dere har gjort for å spre julestemning og -glede. Bildene kan deles i din lokale VilMer-gruppe på Facebook, eller sendes til oss på kontakt@vilmer.no eller lastes opp her, slik at vi kan videreformidle de. Da er du også med på å inspirere andre til å bidra med positiv aktivitet gjennom vilmer.no.

Bli med på Hjerte for jul du også?

Det gleder oss stort at det allerede er 17 barnehager som har Hjerte for jul-profil liggende tilgjengelig på vilmer.no. Familier, studenter, idrettslag, skoleklasser, SFO, bedrifter, barnehager og alle som vil, kan opprette en Hjerte for jul-profil og bli med på moroa.

Bilde fra en tidligere aktivitet i 2019 da ei lita jente var med Mester Grønn og lagde juledekorasjoner med beboere på Brumunddal sykehjem.