VilMer-portrett: Frivillighet med Kerstin Birkheim

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Kerstin Birkheim er ei engasjert og energisk dame fra Elverum. Hun synes det det er fint å kunne bruke sin kreativitet og sitt engasjement til å glede andre som trenger det.

— Jeg meldte meg som frivillig fordi jeg ville gi energi og spre glede til andre. Det gir meg så mye glede tilbake, forteller Kerstin Birkheim.

Kerstin Birkheim er en kreativ sjel og har pyntet hagen med flere flotte egenproduserte skulpturer.

“Kreativ reise” sammen med beboerne

Kerstin Birkheim har bidratt som frivillig gjennom VilMer siden 2019, og har arrangert mange malekurs med beboere. Hun forteller at det er spennende å følge den kreative prosessen beboerne er i når hun holder malekurs. Det er ikke så viktig hva de maler, bare de hygger seg og har en “kreativ reise” sammen.

— Når jeg holder malekurs er jeg ikke så opptatt av hva slags redskaper vi bruker. Her er vi kreative og maler med alt fra svamper og pensler, til kniver og kakespader. Det er kun fantasien som setter grenser. Det er mange eldre som ikke har penselgrepet på plass, så det er viktig at alle uansett helsetilstand, har mulighet til å være med og male, forteller hun.

Kerstin Birkheim viser frem sine flotte kunstverk. Her har hun brukt flere teknikker for å få frem ulike teksturer.

— For meg er det givende å kunne gi tilskudd og glede i form av opplevelser til mennesker som har en triviell hverdag. Mange beboere på sykehjem har kanskje ikke mulighet til å komme seg ut som før i livet, eller ikke kan på grunn av sykdom. Det er fint å se at et lite bidrag kan lyse opp en vanlig hverdag.

Sprer glede med hobby

Kerstin bruker hobbyen sin til å glede andre, og mener at alle har noe å bidra med. Hun oppfordrer flere til å melde seg som frivillig gjennom VilMer.  

— Jeg oppfordrer flere til å bli frivillig, fordi vi alle har noe å bidra med. Du blir selv glad av å yte noe for andre. Det er et stort mangfold der ute med folk som kan noe. Det handler å gjøre hverdagen bedre for andre som trenger det, forteller Kerstin Birkheim.

Kerstins hjem er innredet med farger og kunst som gir god energi og kreativitet.

Se noen av de gode øyeblikkene med Kerstin Birkheim

Kerstin Birkheim holder en kreativ malestund med beboerne på Helsehuset i Elverum.

"Jeg har hatt lyst på besøk av deg så lenge!" Kerstin Birkheim ble tatt gledelig imot når hun på mandag hadde malestund på Helsehuset i Elverum.

Kerstin og beboerne på Jotunhaugen hygger seg med malestund.

"Nå kan vi snart ha utstilling", istemte damene på gruppe 2 på Jotunhaugen, som storkoste seg med farger og ulike maleverktøy sammen kreative Kerstin Birkheim.

Beboerne på Jotuntoppen viser stolt frem maleriene sine etter malestund med Kersin.

"Her er resultatet - mange kreative damer", skriver ansatt Heidi Andreassen Hangård i Facebook-gruppen VilMer Elverum.

Kerstin Birkheim holder et kreativt maleverksted for engasjerte beboere på Jotunhaugen.

"Et engasjert publikum som var begeistret over forvandlingen på lerretet", skriver avdelingsleder Laila Næsseth etter aktiviteten på Facebook-gruppen VilMer Elverum. Se også flere av hennes bilder og videoer fra aktiviteten.

—Jeg meldte meg som frivillig fordi jeg ville gi energi og spre glede til andre, forteller Kerstin.