Vil aktivisere sykehjemsbeboere med Televindu

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Oppdatert: Televindu har nå endret navn til Digitale Opplevelser.

Det er ingen tvil om at covid-19-pandemien har bydd på en annerledes hverdag på sykehjemmene. Avdelingsleder ved Løten helsetun, Britt Johansen, forteller at sommeren har gitt mulighet for koronavennlige uteaktiviteter ved sykehjemmet. Nå som vinteren står for tur må de begynne å tenke nytt. Det er fortsatt strenge regler for smittevern og besøk, og det kalde været byr på færre muligheter for aktiviteter ute.  

Ser fram til mer bruk av Televindu

Nå som sommervarmen er forbi, ser Johansen fram til å gjøre seg bedre kjent med VilMer sine digitale opplevelser i Televindu.

–  Vi har prøvd det digitale tilbudet når sommeren har bydd på gråværsdager. Noe som har vært stor suksess inne på avdelingen vår, er “Der ingen skulle tru at nokon kunne bu,” forteller hun blidt.  

– Jeg tenker at det blir en fin tid fremover nå til å benytte oss av dette tilbudet enda mer. Nå som det er høsten og mer tid til TV-titting, sier hun.

Televindu på et nettbrett
Televindu består av nøye utvalgt og kvalitetssikret innhold for brukere og beboere.

Televindu for hjem og institusjoner

VilMer ønsker å gi brukere og beboere i hjem og på institusjoner et bredt tilbud av digitale opplevelser. Målet er at beboerne skal la seg underholde eller koble av med nye og gamle filmklipp, lydopptak, lesestoff og spill som passer den enkeltes interesser.

Sommervær ga mulighet for utendørsaktiviteter

Løten helsetun stengte sykehjemmet tidlig da pandemien begynte å spre seg i mars 2020. Da måtte de finne nye måter å skape aktivitet på sykehjemmet på.  

– Det har vært konserter og annen underholdning ute i hagen, men vi har ikke hatt noe besøk inne, forteller Johansen.

Blant annet har en livlig konsert med Ham the Band, koselig dyrebesøk av ponnien Linus og sang og lek i hagen sammen med barna i Ryli barnehage vært med å spre glede på helsetunet gjennom året.

– Det er kjærkomment at det skjer noe. Vi er jo egentlig vant til at det skjer mye her på helsetunet, Så vi er glade for at det har vært sommer nå, så vi har kunnet samle oss ute med god avstand, sier hun.  

Spent på vinteren

Johansen håper høsten blir lang og mild, så de får vært mest mulig ute før snøen kommer. Men tviler ikke på at de skal klare å finne gode løsninger på aktiviteter gjennom vinteren. Likevel anerkjenner hun at de går en uviss tid i møte.  

– Vi tar det uke for uke. Det gjelder alt her på helsetunet. Både med tanke på aktiviteter med frivillige gjennom VilMer Opplevelser og smittevern. Ting skjer veldig fort. Det skjedde veldig fort i vår, påpeker Johansen.

Televindu er heldigvis alltid tilgjengelig. Så her kan brukere og beboere holde seg i form med gamle og nye treningsprogram, trimme hjernen med digitale kortspill eller la seg underholde av en rekke filmer for enhver smak, uansett om dørene til sykehjemmet er låst eller ei.

Britt Johansen, avdelingsleder ved Løten helsetun.