Få digitale opplevelser med VilMers Televindu

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Oppdatert: Televindu har nå endret navn til Digitale Opplevelser.

VilMer ønsker å gi brukere og beboere i hjem og på institusjoner et mye bedre tilbud av digitale opplevelser. Målet er å tilføre nye impulser og hygge i en hverdag der Covid19-pandemien har ført til travle ansatte og færre besøk av nærstående og frivillige.

Hva slags digitalt innhold finnes på Televindu?  

En stor andel av filmene er laget spesielt for personer med demens eller andre former for kognitiv svikt. Det er rolige filmer med tilpasset stimuli, som vekker minner og starter gode samtaler. I tillegg finner dere et nøye utvalgt mangfold av gamle klassikere fra NRK, konserter fra ulike sjangre og flotte natur- og reisedokumentarer. Noe for enhver smak og interesse.

Vi har også samlet gamle revyklipp, som artige innslag med Leif Juster og Arve Opsahl. Dette skaper latter og engasjement hos beboerne. Det er lett å finne TV-perler, som gjensyn med Gjermund Eggen på seierspallen i 1966 og Fjernsynskjøkkenet med Ingrid Espelid Hovig - og innhold ut fra årstida, som fargesprakende tulipanblomstring i Nederland eller Skibladner-tur på Mjøsa i julisola. Både gamle og nye triminnslag får beboerne opp av godstolen og med quiz og kortspill kan de trimme hjernen.  

I samarbeidende kommuner legger vi inn mye lokalt innhold og eget Televindu-innhold som sakte-TV fra norske landemerker, gamle filmer fra historielaget, dagsaktuelle bilder fra sentrum og bilder og videoer fra tidligere besøk av frivillige i VilMer Opplevelser. Vi jobber kontinuerlig med å kartlegge og teste ut hva brukerne ønsker seg, og vi mottar gjerne flere innspill og tilbakemeldinger.  

Bidra med digitalt innhold  

Ønsker du å bidra med digitalt innhold? Det kan for eksempel være video av enkeltpersoner som spiller musikk eller leser en fortelling, en bildefremvisning av egne fotografier fra en bedrift, eller bilder og video av lag og foreningers arbeid, historie eller arrangement.

Les også 7 ting du bør vite om VilMer digitale opplevelser. Her får du mer informasjon om hvem som har tilgang til innholdet, eksempler på innhold vi ser etter og hva som skjer etter du har lastet opp filene du ønsker å bidra med.

Har du allerede publisert innholdet du ønsker å bidra med på for eksempel YouTube, kan vi videreformidle dette på våre sider. Ta kontakt, så oppretter vi en profil for opplevelsen.

VilMer tilbyr også VR-opplevelser. Les mer om VR her.

Opprinnelig publisert: 7. juli 2020. Oppdatert: 26. august 2021

VilMer tilbyr nå også digitale opplevelser for brukere og beboere gjennom Televindu.