VilMer Opplevelser og Televindu gir sykehjemmet et løft

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Oppdatert: Televindu har nå endret navn til Digitale Opplevelser.

Beboerne ved Jotunhaugen sykehjem i Elverum får være med på alt fra kalving og fjelltur til lafting og amcar-treff. Det er VilMers nye satsing på digitale opplevelser i Televindu, som gjør det mulig for beboerne å være med på disse aktivitetene. Selv i tider med strenge smittevernstiltak.  

Vi ser gleden i ansiktet  

Avdelingsleder ved Jotunhaugen, Laila Næsseth, har allerede flere gode erfaringer med tilbudet.  

— Her om dagen samlet vi oss sammen foran en TV. Det var tre-fire pasienter, og vi så på kalving. Da begynte praten å gå om gamledager, og om at kua var ei veldig god mor. Det så de da, sier hun.  

Ved bruk av Televindu har de ansatte sett at flere pasienter kvikner til. Spesielt etter snutten om kalving var det flere som engasjerte seg.  

— Det satte i gang en prosess hvor vi satt og prata lenge etterpå. De som vanligvis ikke prater så mye, mimret og snakket om så mye fint fra gamledager. Det syntes vi var moro å høre på. Vi ser gleden i ansiktet deres, forteller Næsseth entusiastisk.  

En samling av persontilpasset innhold  

Televindu er en variert samling med over 600 videoer, lydopptak og annet innhold. Her er det enkelt å finne noe for enhver smak.    

— Vi har en pasient som er kjempeglad i biler. Da ordnet VilMer innhold med mange biler og alt som er motorisert. Det viste vi fram på et nettbrett. Så han sitter og drikker kaffe, ser på biler og synes det er kjempefint. Da får han på en måte oppleve å komme seg ut, selv om han er mye inne, forteller Næsseth.  

VilMer jobber for å være en god og nyttig støttespiller for sykehjemmene. Derfor er etterspørsel og behov et viktig fokus.  

— Vi melder inn hva vi har lyst til å se og høre på, også order VilMer det. Det synes vi er kjempefint, sier hun fornøyd.  

Enkelt å komme i gang  

Alt innholdet ligger klart når man logger seg inn på sin Televindu-konto, og kan benyttes på alt fra mobil og nettbrett, til PC og TV.  

—Vi trodde det var litt komplisert i starten, men det var egentlig ikke det. Vi manglet kun en ledning, men da den var på plass, løste det alle problemer. Så nå kan vi se på kalving over alt, gliser hun.    

Har gitt sykehjemmet et løft  

Elverum har benyttet seg av VilMers løsninger og tjenester på sine sykehjem siden 2019. Avdelingsleder Næsseth ser virkelig de positive konsekvensene av persontilpassede tilbud, både i form av fysiske aktiviteter og digitale opplevelser.

— Jeg synes VilMer har gitt oss et skikkelig løft på Jotunhaugen sykehjem, understreker hun.

VilMer i din kommune

Vil du mer for din kommune? Klikk her for å lære mer om VilMer  eller les mer om våre tilbud for kommuner og ta kontakt for tilbud.

Avdelingsleder Laila Næsseth mener VilMer har gitt Jotunhaugen sykehjem et løft.