VilMer tilbyr nå et nytt, stort mangfold av VR-opplevelser

Facebook-ikon
Del med venner og familie
portrettbilde av Marthe Dyrud
Salgsansvarlig i VilMer, Marthe Dyrud.

Salgsansvarlig i VilMer, Marthe Dyrud, forteller at et samarbeid med Takeawalk gir VilMer en unik mulighet til å tilby et stort mangfold av gode VR-opplevelser. VR-løsningene fra det danske selskapet er spesielt utviklet for eldre brukergrupper og personer med diagnoser som demens og andre former for kognitiv svikt.

VR-opplevelser er ikke bare underholdende og interessante, men de kan også virke beroligende og trigge nysgjerrighet og eventyrlyst. Vi ser at mange av filmene gir grobunn for gode samtaler og at de bidrar til å dempe stress og angst for flere brukergrupper, forteller Dyrud.

400 nye unike VR-opplevelser

Gjennom samarbeidsavtalen med Takeawalk tilbyr VilMer nå over 400 unike VR-opplevelser. Dette inkluderer blant annet opplevelser som:  

·      Reiser til hovedsteder og byer 

·      Imponerende naturopplevelser

·      Opplevelser med dyr 

·      Gjenopplevelse av kjente og kjæresteder i nærmiljøet

·      Rolige filmer som kan brukes som terapi

·      Innhold som stimulerer til bevegelse, aktivitet og trening

— Dette er enkelt å bruke for de ansatte. Ved hjelp av et nettbrett kan de ansatte se og styre hva brukerne ser i VR-brillene, forteller Dyrud.

Flere brukere kan også se på samme film samtidig. Dette gjør at de kan snakke sammen om det de opplever. I tillegg er det mulig at enkeltbeboere kan velge VR-filmer ut fra egne interesser.

Den nye VR-løsningen gir blant annet følgende muligheter:

-       Adgang til 400 unike VR-opplevelser

-       Styring av VR-brillene fra en app

-       Grensesnitt for å følge med på hva brukerne ser i VR-brillene

-       Visning av samme VR-opplevelse i flere briller samtidig

-       Avspilling av personlige VR-opplevelser ut fra interesser

-       Grensesnitt i appen for å fremheve objekter i VR-opplevelsen slik at brukeren får hjelp med å observere utvalgte elementer

VR-brillene som distribueres sammen med løsningen er av merket PICO. Disse kan justeres og tilpasses ulik størrelse og fasong på brukerne. De er også enkle å rengjøre og desinfisere.

Pico VR-brille

Arbeider for å forbedre menneskers liv

Daglig leder for Takeawalk, Jesper Roy, forteller at deres virksomhet deler grunnleggende verdier med VilMer.

— Det tok ikke mange samtaler for å oppdage at VilMer deler våre verdier. Begge våre virksomheter vektlegger mennesket foran teknologien. For oss er dette svært sentralt ettersom vi utvikler teknologi som skal forbedre menneskers liv, forteller Roy engasjert.

Takeawalk har arbeidet med VR-teknologi siden 2015. De siste årene har de bidratt til at mange eldre i Danmark har fått sine første VR-opplevelser. De har også utviklet VR-spill for personer med psykiske lidelser og personer med nedsatt funksjonsevne, og de ser mange muligheter for å bruke VR til å forbedre livene til nye brukergrupper.

Jesper Roy gleder seg nå stort over at VilMer kan tilby selskapets VR-løsning og -filmer til nye brukergrupper utenfor Danmarks landegrenser.

— Vi synes virkelig det er flott at mange flere kommuner og eldre i Norge nå kan oppleve hvor enkelt og fantastisk VR kan være. Vi gleder oss stort over samarbeidet og ser fram til mange gode VR-stunder, avslutter han.

Skien først ut

Skien kommune står nå klar med ti par nyinnkjøpte VR-briller, og denne uken mottar kommunen opplæring i den nye VR-løsningen i tillegg til VilMer Digitale opplevelser.

Portrettbilde av Anne Katrine Sveen Topp
Driftsansvarlig i VilMer, Anne Katrine Sveen Topp.

Driftsansvarlig i VilMer, Anne Katrine Sveen Topp, gleder seg til å gi Skien opplæring i løsninger og verktøy. Hun forteller at kommunen ønsker å gi brukerne mulighet til både individuelle VR-opplevelser og at flere kan oppleve VR i fellesskap.

— For de ansatte er det spesielt viktig å lære seg hvordan VR kan bidra til å gi brukerne ro, avspenning, nye impulser og gjerne litt ekstra engasjement. Dette vil jeg ha spesielt fokus på i oppstartskurset, forteller Sveen Topp.

Vi i VilMer gleder oss til samarbeidet med Skien kommune, og vi ser frem til videre satsning på å gi beboere og brukere gode opplevelser gjennom vår nye VR-løsning.

Jesper Roy (t.v) fra Takeawalk tar Knud Erik med på VR-tur til Thailand. VilMer skal nå gi norske brukere fantastiske reiser til hele verden gjennom VR-teknologi.