Møt hverdagsvennen Anne-Mari Arnesen

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Inger er ikke personens egentlige navn. Av hensyn til personvern er personen anonymisert.

Anne-Mari Arnesen (54) er ei blid og positiv dame fra Isdalstø. Hun besøker ukentlig "Inger", ei 76 år gammel kvinne som bor hjemme. Sammen har de mange fine stunder sammen som gir stor glede til dem begge.

Koselige turer og meningsfulle samtaler

– Jeg har virkelig funnet tonen med Inger. Det er veldig koselig, og vi har mange gode samtaler. Mesteparten av tiden brukes til å gi henne skyss, slik at hun kan være sammen med kjæreste sin, som nå bor på sykehjem, forteller Anne-Mari.  

Hun opplever at disse møtene betyr mye for Inger og kjæresten. Noe som gleder Anne-Mari like mye.

Sammen har de mange hyggelige stunder.

En sann påvirkning på livet

Å være en hverdagsvenn har åpnet Anne-Maris øyne for den virkelige betydningen av samhold og omsorg.

— Jeg ser mer og mer at det er eldre der ute som er ensomme og som ikke klarer så mye selv lenger. Kanskje har ikke familien tid eller ønske om å hjelpe til, reflekterer hun.

Kommunikasjon med pårørende i MinMemoria

Etter hvert besøk hos Inger forteller Anne-Mari om den fine stunden på VilMers plattform. Det er VilMers digitale løsning for å kartlegge livshistorien og for å holde kontakt med pårørende. Denne løsningen er kun åpen for hverdagsvennen, pårørende og den eldre selv slik at personvernet er ivaretatt. Anne-Mari skriver litt om dagen de har hatt sammen, og legger ofte ved et bilde som forteller hva de har gjort. Slik kan pårørende følge med og føle seg trygge på at Inger får det hun har behov for med sin hverdagsvenn.

En appell til de som ønsker å gi

Anne-Mari avslutter med en sterk oppfordring:  

– Jeg vil anbefale å være hverdagsvenn på det sterkeste. Det gir så mye tilbake, og det er rett og slett veldig gøy å være hverdagsvenn, forteller Anne-Mari.  

Hun håper at flere vil følge hennes eksempel og gi litt av sin tid til eldre som lengter etter selskap.

Hva er en hverdagsvenn?

VilMer Hverdagsvenn er en aktivitetstjeneste som sikrer en mer aktiv og sosial hverdag for eldre som bor hjemme. En «hverdagsvenn» forplikter seg til å besøke en eldre person på faste tidspunkter én eller flere ganger hver uke. De er blant annet studenter som ønsker å gjøre noe meningsfullt og få god arbeidserfaring – eller pensjonister og andre med tid til overs, som vil glede andre og samtidig få litt igjen.

Dette er et nytt tilbud fra VilMer rettet mot eldre som bor hjemme, og det er noe annet enn dagens løsninger for frivillighet på sykehjem og dagtilbud. Hverdagsvenner skal bidra med helsefremmende og forebyggende aktivitet, både fysisk og sosialt. VilMers lange erfaring med å skape gode øyeblikk og meningsfulle aktiviteter står sentralt.  

Hverdagsvenner fungerer ofte som et supplement til hjemmetjenesten, og bidrar blant annet med:  

  • gode samtaler og hyggelig samvær.  
  • fysisk aktivitet, gåturer og lett trening.
  • følge til lokale aktivitetstilbud, café eller museum.
  • enkel hjelp med en kronglete TV, PC eller mobil.
  • følge til lege, frisør og andre ærender.  
  • å skape gode øyeblikk med hjelp av VilMers løsninger.

VilMer følger tett opp hverdagsvennene og de eldre som besøk, og samarbeider tett med hverdagsvennene om å lage aktivitetsplaner som er tilpasset unike behov og interesser. Det foretas grundige intervjuer og opplæring av de hyggelige og pålitelige Hverdagsvennene.

Ønsker du å være hverdagsvenn? Les mer om hva det innebærer og send inn søknad her.

Anne-Mari er hverdagsvenn fordi hun ønsker å hjelpe andre som trenger det.