Lær om VilMer

Livsutfoldelse gjennom positiv aktivitet

Opplevelser og sosialt samvær har stor positiv innvirkning på livskvalitet. VilMer tilbyr løsninger på kvalitetsreformen "Leve hele livet", som er med på å skape et mer aldersvennlig Norge.
VilMer utvikler en digital plattform som forenkler koblingen mellom behov og ressurser. Vi samarbeider nært med frivilligheten, kommunen og lokalsamfunnet. Vi er overbevist om at mange har mer å dele med andre enn de gjør i dag – enten det er praktiske oppgaver eller kunnskapsformidling. VilMer ser store muligheter knyttet til å anvende teknologi for å aktivere ressurser på nye måter.

Enkelt å bidra

På vilmer.no gjør vi det enkelt å bidra når det passer ut fra lyst, tid og interesser. Vi samler og tilgjengeliggjør aktivitetsprofiler fra blant annet enkeltpersoner, lag, foreninger, kommunal og offentlig virksomhet, barnehager, skoler og bedrifter.
Bli bidragsyter

Enkelt å avtale aktivitet

Gjennom VilMer kan du utforske et stort mangfold av aktiviteter og opplevelser for sykehjem og helsehus, dagtilbud og aktivitetssentre, bofellesskap og omsorgsboliger, og for hjemmeboende. Ta kontakt med de bidragsyterne som passer deres behov, og hold oversikt over avtaler her på vilmer.no.  
Utforsk og avtal aktivitet

Mer informasjon

MinMemoria integreres i VilMers plattform

MinMemoria er et system for omsorg og kommunikasjon der brukerens livshistorie står i fokus. Med livshistorien lett tilgjengelig blir helsepersonell bedre kjent med sine brukere, og kan bygge en trygg relasjon som bidrar til glede og trivsel. MinMemoria legger også til rette for lavterskelkommunikasjon mellom omsorgstjenesten og pårørende, som bidrar til et godt samarbeid og økt engasjement.
MinMemoria blir snart en integrert del av VilMers plattform. Det blir da mulig å tilpasse fysiske opplevelser, digitale opplevelser og VR-opplevelser bedre til brukerens behov og interesser. Samspillet mellom VilMer og MinMemoria gir også flere spennende muligheter for å skape bedre samhandling mellom ansatte, beboere og brukere, deres nærstående og hele lokalsamfunnet.
Les mer om MinMemoria her

Her finner dere VilMer og MinMemoria

"Vi minnes ikke dager, men øyeblikk." VilMer ble startet opp i Ringsaker i 2017 med en ambisjon om å aktivisere flere personer og aktører som bidrar til glede for andre og glede for seg selv. MinMemoria ble lansert høsten 2016 etter lengre tids testing på sykehjem. På kartet ser dere hvilke kommuner der VilMer og/eller MinMemoria er etablert. Vi er stadig i vekst, og vi motiveres av å skape flere gode opplevelser for de som trenger det mest – fysisk og digitalt.
2017
Oppstart i Ringsaker kommune.
2018
Suksessfull start med mangedobling av positiv aktivitet i Ringsaker.
2019
Oppstart i en rekke nye kommuner på Innlandet.
2020
Utrulling av VilMer i nye regioner, og innovasjonskontrakt med Trondheim kommune.
MinMemoria integreres i VilMers plattform.
Illustrasjon. Norgeskart med uthevet lokasjoner.

Kontakt oss

VilMer har kontorer i Brumunddal, Oslo, Trondheim, Bodø, Gjøvik og Fredrikstad.

Ikon. E-post
Send oss en e-post 
kontakt@vilmer.no
Ikon. Ring eller send SMS
Ring eller send SMS 
913 60 068
Ikon. Facebook
Lik oss på Facebook 
VilMerNorge
Ikon. Facebook
Følg oss på Instagram
VilMerNorge
Kontaktskjema
Vårt velferdssamfunn står overfor en formidabel utfordring. Vi må innrette oss slik at vi også i framtiden kan sikre at vi har et godt velferdstilbud i alle livets faser, fra barnehage og skole som ung til pleie og omsorg som gammel. Dette ansvaret er det jeg kaller generasjonskontrakten.
Sigbjørn Johnsen - referansegruppe & tidligere finansminister og fylkesmann
Sigbjørn Johnsen - referansegruppe & tidligere finansminister og fylkesmann

Vi som jobber med VilMer

Vi som jobber med VilMer er nokså ulike. Men vi blir alle motivert av å bidra til å løse viktige samfunnsutfordringer. Vi er stolte hver gang vår plattform og våre løsninger bidrar til å skape flere positive opplevelser. Vi blir inspirert og motivert av samtaler og støtte fra dyktige styremedlemmer, samtale- og samarbeidspartnere.

Anne Katrine Sveen Topp

Driftsansvar på tvers av kommuner, og lokasjonsansvar Ringsaker
anne.katrine@vilmer.no

Anne Katrine har et driftsansvar på tvers av kommuner inkludert personalansvar for flere ansatte på Innlandet. Hun har bakgrunn fra detaljhandel og annen konsumentrettet virksomhet. Blant annet har hun vært varehussjef for XXL på Hamar med lederansvar for 50-75 ansatte og varehussjef for Living i Oslo. Sveen Topp er utdannet innen økonomi og markedsføring fra BI Trondheim og BI Gjøvik.

Anne Katrine er glad i fjell og hytteliv, men tilbringer også store deler av sommerhalvåret i båt på Mjøsa. Hun er glad i musikk og nyter kulturelle gleder sammen med venner.

Gro Bergsjøbrenden

Lokasjonsansvar Gjøvik, Søndre Land og Vestre Toten
gro@vilmer.no

Gro jobber tett med kommuner, ansatte på hjem og institusjoner og personer og aktører som bidrar med aktivitet gjennom VilMer. Hun har jobbet 10 år i videregående skole, blant annet med sosialpedagogikk og oppfølgingstjenesten. Gro har også erfaring fra hjemmesykepleien og som butikksjef i Brilleland. Hun er utdannet optiker og karriereveileder.

Gro har en aktiv familie som elsker å være ute, enten det er spaserturer eller lek i skogen med barna. Hun er også glad i baking, hagearbeid og å være sammen med gode venner.

Hanne Midtmoen

Lokasjonsansvar Elverum, Løten og Ringebu
hanne@vilmer.no

Hanne jobber tett med kommuner, ansatte på hjem og institusjoner og personer og aktører som bidrar med positiv aktivitet gjennom VilMer. Hun har bakgrunn som vernepleier og har jobbet 13 år i barnevernet og i rus- og psykiatriomsorgen, i tillegg til 10 år i boligbransjen.

Hanne er en reiselysten og sosial person som ser lyst på livet. Du finner henne gjerne på skattejakt på bruktbutikk, med en god bok eller på luftetur med bikkja i skogen.

Marthe Dyrud

Ansvar for salg og dialog med kommuner og strategiske partnere
marthe@vilmer.no

Marthe har ansvar for salg og dialog med kommuner om VilMers løsninger for hjemmeboende og institusjoner. I over 15 år har hun vært ansatt i Atea, der hun de siste 5 årene har bygget opp og ledet deres satsning på velferdsteknologi og blant annet vært salgssjef for offentlig sektor. Marthe har en Master i Business fra John Moores University og en Bachelor i ingeniørfag fra HIOA.

Marthe er en familiekjær person som trives godt i selskap med venner. Hun liker best å holde seg i aktivitet og reiser gjerne til fjellet eller til nye spennende steder i inn- og utland.

Øystein Landgraff

Daglig leder og gründer
oystein@vilmer.no

Øystein er gründer og daglig leder i VilMer. Før det ledet han strategigruppen til PA Consulting Group i Norge. Øystein har omfattende erfaring som strategirådgiver nasjonalt og europeisk fra en rekke bransjer, og han har mye erfaring fra styrearbeid. Han har en MBA fra INSEAD, og han er sivilingeniør fra Industriell Økonomi på NTNU i Trondheim.

Øystein Landgraff er opptatt av nærings- og samfunnsutvikling, og han er engasjert på mange fronter fra ski, løping og fotball - med eller uten barn - til DNT, friluftsliv og reiser.

Harald Odde

Styreleder og medgründer

Harald Odde er medgründer i VilMer, og er en engasjert og aktiv styreleder som har bred erfaring med etablering av helse og velferdstilbud i en rekke kommuner. Han har tidligere bygget virksomheter med suksess, blant annet Oppfølgingsenheten Frisk. Han står bak Friskstiftelsen, et spesialtilbud innen psykisk helsevern. Harald er utdannet fysioterapeut.

Harald Odde er interessert i samfunnsutvikling, folkehelsespørsmål og sosialt entreprenørskap. Han trives med ski og joggesko på bena, gjerne på Sjusjøen og i Trysil.

Linn Gunhild Feyling

Ansvar for sosiale medier, nyhetsbrev og grafisk design
linn@vilmer.no

Linn er utdannet digital designer og brenner for funksjonelt og brukervennlig design. Hun har bred erfaring med grafisk design, webdesign og markedsføring. I VilMer jobber Linn med blant annet web, kommunikasjon og sosiale medier.

Linn er en kreativ sjel som alltid har mange prosjekter på gang samtidig - design, tradisjonell kunst og hagearbeid. Hun er også veldig aktiv, enten på treningssenteret eller i skog og mark.

Helene Marie S. Paalsrud

Ansvar for digital markedsføring og innholdsproduksjon
helene@vilmer.no

Helene Marie har fokus på marked og PR. Mye av tiden går med til video- og innholdsproduksjon, og hun holder i VilMers websider med spesielt fokus på fag- og nyhetssidene. Hun produserer også egne reportasjer, innlegg og videoseanser fra aktivitetene som avtales gjennom VilMer. Helene Marie har journalist- og digital markedsføringsbakgrunn.

Helene Marie liker godt å sparre både om kreative ideer og med boksesekken. Matlaging, brett- og TV-spill, en grønnere verden, kunst og sminke er blant interessene.

Margrethe Nordby

Ansvar for løsninger rettet mot hjemmeboende
margrethe@vilmer.no

Margrethe har ansvarsoppgaver for VilMers satsning på løsninger for hjemmeboende. Hun har i over 11 år hatt sentrale roller i Røde Kors på Innlandet. Hun har blant annet hatt ansvar for besøkstjenesten, og holdt en rekke skoleringskurs for frivillige. Margrethe har ledet flere prosjekter som knytter bedrifter til frivilligheten, og har jobbet med mange ulike brukergrupper for å fremme sosial inkludering. Hun har utdanning fra NMH/BI i informasjon og samfunnskontakt.

Margrethe nyter gjerne konserter og kulturtilbud med venner og familie rundt seg. Hun trives godt med ski på beina, på skogstur med hunden og hun tar gjerne en dukkert i Mjøsa selv når isen har lagt seg.

Ingrid Kjøniksen

Ansvar for aktivering og onboarding
ingrid@vilmer.no

Ingrids hovedfokus i VilMer er «aktivering» som innebærer blant annet etablering og oppfølging av aktivitetsprofiler på vilmer.no. Hun er i kontakt med mange personer og aktører som bidrar eller kan tenke seg å bidra med positiv aktivitet på hjem og institusjoner, eller som gjerne bidrar med kurs, foredrag, opplevelser og innslag på sammenkomster og treff hos lag, foreninger og møteplasser.

Ingrid liker å reise både til varmere strøk og på fjellet. På fritiden finner man henne ofte ved kjøkkenbenken eller bak symaskinen, men også med løpeskoa på.

Thea Elise Andersen

Ansvar for produktutvikling
thea@vilmer.no

Thea leder produktutviklingen i VilMer og jobber dermed mye med å utforske brukerbehov og finne nye løsninger som kan forbedre vilmer.no. Hun samarbeider tett med teamet som driver teknologiutvikling, og deltar aktivt i arbeid med testing for å gjøre løsningen best mulig for brukere av vilmer.no. Thea har en bachelor i Anvendt datateknologi og brenner for å lage IT-systemer som kan brukes av alle.

Thea reiser jevnlig for å oppleve og utforske andre kulturer og eksotiske reisemål. Ellers trives hun godt i skog og mark med sin firbeinte venn.

Jon Georg Berentsen

CTO med ansvar for teknologi og IT Drift
jon@vilmer.no

Jon Georg leder teknologiutviklingen i VilMer. Han har bakgrunn fra flere store plattformprosjekter i Finn.no og Schibsted. Han har også mye erfaring med digitale forretningsmodeller fra NTB og fra Big data-selskapet Cxense. Jon Georg er utdannet innen IT- og systemutvikling fra Universitetet i Oslo.

Jon Georg er glad i å lese bøker, liker å tilegne seg ny kunnskap og finner et godt svar på det meste. Han er også aktiv fotballspiller i Old Boys.

Kristin Sveen

Barselpermisjon
kristin@vilmer.no

Kristin er utdannet hjelpepleier og har over 10 års erfaring fra eventbransjen. Kristin jobber hovedsakelig med "aktivering" i VilMer, og er i kontakt med mange personer og aktører i flere kommuner som gjerne bidrar med positive opplevelser.

Kristin bruker mye av fritiden sin ute i marka, i hagen eller sammen med familie og venner. Det blir ofte toppturer både sommer og vinter i Jotunheimen og Rondane, i tillegg til løpeturer i nærmiljøet.

Nina Solbakken

Barselpermisjon
nina@vilmer.no

Nina har det daglige ansvaret for VilMers tette samarbeid med hjem og institusjoner i Ringsaker. Hun følger opp dialog mellom bidragsytere på vilmer.no og ansatte på hjem og institusjoner, og er ofte tilstede ved gjennomføring av aktiviteter. Nina jobber også mye med video, bilder, blogg og sosiale medier. Nina har en bachelor i medieproduksjon, og hun har bred erfaring fra arbeid med foreningsliv og kultur.

Nina er interessert i friluftsliv, hage og kultur. Hun er å se på både country- og litteraturfestivaler, og engasjerer seg i ulike aktiviteter i nærmiljøet.

Referansegruppe

Referansegruppe med blant annet Sigbjørn Johnsen – inspirert av «Generasjonskontrakten»

Utover styret har VilMer en bredt sammensatt gruppe av samtalepartnere både fra offentlige virksomheter og privat næringsliv. Vi nevner ikke alle her. Men det er nærliggende å trekke frem Sigbjørn Johnsen som gjennom å være opphavsmann til «generasjonskontrakten» har tilført oss både inspirasjon, flere gode råd på veien og et mantra som følger oss i det daglige arbeidet.

Styret i VilMer

Styret er samfunnsengasjert og har mye erfaring med teknologi og utvikling av ny virksomhet

Harald Odde og Øystein Landgraff (se over) sitter i Styret i VilMer sammen med flere dyktige og erfarne personer med engasjement for frivillighetsarbeid og samfunnsutvikling. Styret besitter også betydelig erfaring og ekspertise innen produkt- og teknologiutvikling samt utvikling av ny virksomhet.

Arktekk

Spesielt tett samarbeid med teknologiselskapet Arktekk

VilMer har etablert et nært samarbeid med (spesielt) Erlend, Jon Anders, Øyvind, Eirik og Kaare i teknologiselskapet Arktekk, som består av 9 anerkjente utviklere innen Java, Scala og systemarkitektur. Arktekk har spisskompetanse på funksjonell programmering, og selskapet har tidligere jobbet med kunder som inkluderer Schibsted og Finn.no, Storebrand og Telenor.

Har du lyst til å jobbe med oss?

VilMer er på utkikk etter flinke folk. Ta gjerne kontakt med Øystein Landgraff på oystein@vilmer.no om du også motiveres av å løse viktige samfunnsutfordringer og å jobbe med fremoverlent innovasjon.

Samarbeidspartnere VilMer og MinMemoria

VilMer har etablert en digital plattform som forenkler koblingen mellom ressurser og behov. Gjennom stadig videreutvikling av plattform og digitale løsninger samarbeider VilMer med et stort antall bidragsytere og tilbydere på den ene siden – og personer og aktører som bestiller / avtaler og organiserer aktiviteter og opplevelser på den andre siden. VilMer og MinMemoria samarbeider også tett med en lang rekke av dyktige partnere og leverandører. Nedenfor har vi listet opp noen av dem:

Kommuner og kunder

Ringsaker

Elverum

Ringebu

Løten

Søndre Land

Gjøvik

Vestre Toten

Trondheim

Orkland

Kinn

Bjørnafjorden

Farsund

Melhus

Ullensvang

Vadsø

Rennebu

Hol

Beiarn

Vestre Slidre

Sola & Tananger

Vefsn

LHL

Strategiske partnere og/eller partnere i daglig arbeid

Arktekk
Relevant Software
Making View

Innovasjonsmiljøer / inkubatorer / investorer

Innovasjon Norge
Investinor
first seed
Komm-in
Klosser Innovasjon
Helse INN