NRK: Dag Otto skapte en aktiv dag for eldre på Innlandet

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Brukere av dagavdelingen ved Moelv sykehjem fikk en uforglemmelig formiddag da selveste sykkelmester Dag Otto Lauritzen tok dem med på tur gjennom Moelv sentrum på elsykkel med passasjervogn. NRK Innlandet var med for å dokumentere opplevelsen som skapte stor glede blant deltakerne.  

— Det var veldig fin reprise, sier en strålende blid Else Arnesen når hun kommer trillende inn på gårdsplassen med Dag Otto bak styret. Kjøreturen i forsetet ga såpass mye mersmak at hun benyttet anledningen til å sitte på to ganger.

Deretter deltok Lauritzen på aktivitetsleker med OL-tema ved Stampesletta i Lillehammer, sammen med eldre og personer med demens. Her er hverdagstrimmen viktig for brukerne, og de ble ikke mindre motiverte av det celebre besøket.  

Else og Ingeborg i forsetet på sykkeltur med Dag Otto Lauritzen.

Vil inspirere flere

Som ambassadør for VilMer ønsker Lauritzen å inspirere eldre til mer aktivitet og hverdagstrim, og han oppfordrer også folk med litt tid til overs til å bidra som frivillig eller hverdagsvenn for å gjøre hverdagen til eldre litt bedre.

— Min far som gikk bort i fjor, hadde demens, og han trengte noen til å komme og bli med ham på tur, forteller Lauritzen, og deler av sine personlige erfaringer.

Med VilMers fokus på å skape flere gode øyeblikk for eldre, legger Lauritzen vekt på viktigheten av hverdagsaktivitet.

— Hverdagstrimmen er en gratis medisin for fysisk og psykisk helse, sier han.

Dette budskapet står sentralt i VilMers arbeid med å koble frivillige og eldre, og bidrar til å bekjempe ensomhet og inaktivitet blant eldre, samtidig som det skapes fellesskap og gode opplevelser.

Turen ble arrangert som en del av VilMers arbeid med å skape flere meningsfulle aktiviteter for eldre, ved hjelp av frivillige og hverdagsvenner.

Lytt til innsalget på P1 Innlandet.

Både kroppen og lattermusklene fikk kjørt seg da Dag Otto Lauritzen besøkte eldre i Moelv og Lillehammer.