Toten Idag: Siden pandemien slo til har de fått 35 nye frivillige: – Koselig å kunne hjelpe til

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Besøket fant sted i forbindelse med et informasjonsarrangement med VilMer og Frivilligsentralen. Målet med samlingen var å informere de eldre beboerne i borettslaget om hvilke muligheter de har til å benytte seg av frivillige i nærmiljøet, til sosiale og praktiske behov.  

Etterlengtet samling

Både ungdommene og beboerne lot seg begeistre av arrangementet. Det var en etterlengtet, sosial samling, som lot seg gjennomføre i koronavennlige omstendigheter, under solfylt himmel.  

– Vi har måttet vært mye for oss selv og inne på skolen på grunn av pandemien, så det var litt ekstra gøy å kunne bidra her, forteller eleven Silje Rogne Kjeldsberg til Toten Idag.  

Hun og medelevene ved restaurant og matfag syntes det var koselig å kunne bidra.  

Stor interesse fra beboerne

Siden pandemien brøt ut for et år siden har kommunen fått mange nye frivillige som står klare til å bidra der det trengs. Handlehjelp, turkamerat, hundebesøk og kaffeprat er blant aktivitetene beboere i Vestre Toten kan benytte seg av gjennom VilMer.

– Tilbudet er spesielt rettet mot eldre som opplever ensomhet og lite aktivitet, forteller Margrethe Nordby fra VilMer, til Toten Idag.

Under arrangementet var det flere som viste stor interesse av å benytte seg av VilMer og Frivilligsentralen framover.  

Elever ved matfag på Raufoss vgs. serverte kringle og kakao utenfor Stadionløkka borettslag under informasjonsarrangementet om frivillighet.