Skoleelever sprer glede i lokalsamfunnet

Skap gode opplevelser på tvers av generasjoner

Kom i gang nå
eller
Legg igjen telefonnummer
Flott! Du hører snart fra oss.
Oi, det har skjedd en feil. Prøv igjen!

Bidra til gode opplevelser for de som trenger det mest

- fysisk og digitalt

Bidra til gode opplevelser for de som trenger det mest

- fysisk og digitalt

Kan dere en gang iblant bidra til gode opplevelser for de som trenger det mest i kommunen – fysisk eller digitalt - på sykehjem eller dagtilbud, i bofellesskap eller for hjemmeboende?

Gled andre og få et avbrekk fra klasserommet! Gjør noe elevene interesserer seg for og som motiverer de. Dere får en henvendelse og blir enige om et tidspunkt som passer deres timeplan.

- Frivillighet basert på tid, lyst og interesser

Hva kan og vil dere bidra med?

Naturligvis har elever ulike interesser og motiveres av ulike oppgaver. Velg et alternativ til klasserommet og opplev økt engasjement blant elever og lærere. Mulighetene er mange, og bare dere kan sette begrensningene!

  • Kan dere bidra med kahootquiz?
  • Vise frem dagens digitale verden – sosiale medier og smarttelefoner?
  • Gåtur, lese, synge?
  • Bare være sammen med en enkeltperson eller gruppe og samtale?
  • Hva med å lage kino på en institusjon?
  • Eller kanskje noen ønsker å bidra med praktisk arbeid?
  • Kan dere levere bakst når dere har hatt mat og helse?
  • Andre ting?

Se hva andre bidrar med

Aktiviteter og opplevelser

VilMers digitale innhold

Se flere aktiviteter og opplevelser

Hørt fra skoler som bidrar gjennom vilmer.no

"Kult at de gamle liker å snakke om det samme som meg, det hadde jeg ikke trodd"
"Det var overraskende mange og gode refleksjoner og samtaler i klassen etter besøket"
"Som lærer varmer det når jeg ser at elevene blomstrer og engasjerer seg langt mer enn i klasserommet – dette er god læring"
"Vi kan jo like gjerne ha musikktimen på en institusjon som i musikkrommet, elevene får jo til og med sceneerfaring samtidig som de lærer sanger"
"Møter mellom generasjoner, dette var virkelig noe helt annet enn hva jeg hadde sett for meg! Vi kan knytte bidragene våre opp mot læreplanene, så det gjør det enda enklere. Vi ser frem til neste gang allerede"
"Det virker som om elevene blir mer motivert i kunst og håndverkstimene når de vet at noen skal få det de lager"
"De var veldig takknemlige, men vi gjorde jo ikke så mye, vi bare var der og spilte litt yatzy og spiste matpakka vår. Det var chill å slippe en skoletime, og de vi besøkte var ganske kule egentlig"
"Bra innledning til voksenlivet hvor man plikter på et annet nivå å vise nestekjærlighet – jeg tror elevene våre får med seg verdifull last i sekken som vil gi de flere fortrinn på veien gjennom disse aktivitetene"

Aktivitetsglimt

Se flere aktivitetsglimt
1.

Fyll ut skjema

Trykk på knappen "kom i gang nå" for å fylle ut skjema og opprette en profil.
2.

Profil publiseres

Når profilen publiseres, får dere en e-post med nyttig informasjon.
Illustrasjon. Meldingsutveksling gjennom VilMer
3.

Gled andre når dere har tid

Når profilen er publisert, kan dere bli kontaktet om å bidra med aktivitet i deres område.
Kom i gang nå
eller
Legg igjen et telefonnummer
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
1.

Fyll ut skjema

Trykk på knappen "kom i gang nå" for å fylle ut skjema og opprette en profil.
2.

Profil publiseres

Når profilen publiseres, får du en e-post med nyttig informasjon.
Illustrasjon. Meldingsutveksling gjennom VilMer
3.

Gled andre når dere har tid

Når profilen er publisert, kan dere bli kontaktet om å bidra med aktivitet i deres område.
Kom i gang nå
eller
Legg igjen ditt telefonnummer
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Anbefalt lesing for dere som ønsker å bli frivillige

Hvordan er det å besøke en institusjon? Hva er det lurt å tenke på før et besøk?

Ofte stilte spørsmål

Finner dere ikke svar på det dere lurer på? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no

Før dere oppretter profil

Vi lurer på om vi er kvalifisert til å være tilbyder hos VilMer

Vår filosofi er "Mange bekker små gjør en stor å", og vi forsøker å senke terskelen for å bidra med positiv aktivitet. Noen ganger er det likevel viktig at vi sammen med dere avklarer om dere er tilstrekkelig forberedt og kvalifisert for det dere ønsker å bidra med. Dette er spesielt viktig dersom dere ønsker å tilbringe tid sammen med enkeltpersoner, -brukere eller -beboere.

Vi kan tenke oss å bidra med besøksdyr. Trenger vi kurs eller kan vi bare stille opp?

Sammen med dyreeier vurderer vi dyrets egnethet før profil opprettes. Alle som ønsker å gå på besøk med hund må fylle ut et skjema som omhandler hundens helse, egenskaper og sosiale ferdigheter. Denne informasjonen danner grunnlaget for en videre vurdering av egnethet før profil opprettes.

Trenger vi noe utstyr for å bidra via VilMer?

Dere trenger kun tilgang til vilmer.no på Internett via enten en mobiltelefon, et nettbrett eller en PC.

Må vi bidra frivillig og gratis på VilMer?

De aller fleste aktivitetsprofiler på vilmer.no er basert på frivillighet. Ikke alle institusjoner eller foreninger har mulighet til å betale for aktiviteter, men dersom dere ønsker å ta litt betalt for en aktivitet, kan vi legge det inn i aktivitetsprofilen.

Blir vi bundet til faste avtaler på VilMer?

Nei. Det eneste dere sier ja til ved å være bidragsyter gjennom VilMer, er at dere kan bli kontaktet av for eksempel ansatte på hjem og institusjoner, eventuelt fra lag og foreninger, som ønsker deres aktivitet. Det er flott hvis dere svarer raskt, så den som bestiller vet at dere har sett meldingen. Dere kan alltid velge å avslå henvendelsen, eller dere kan foreslå et tidspunkt som passer for dere nå eller lenger frem i tid.

Vi har aldri besøkt en institusjon, hvordan er det?

En institusjon inneholder ofte flere avdelinger med ulike brukertyper fordelt på flere etasjer. Avdelingene er relativt selvstyrte og har ofte egne aktiviteter uten å involvere andre avdelinger. Dere kan derfor oppleve å få henvendelser fra flere avdelinger på samme institusjon. Hvis det skjer omtrent på samme tidspunkt, kan dere gjerne avtale at dere stikker innom flere avdelinger på samme besøk. Dere kan også foreslå en felles aktivitet.  

Institusjonene setter stor pris på alle bidrag og forsøker å være til stede ved aktivitetene. Merk at det kan oppstå situasjoner som gjør at dere allikevel må vente noe, eller at de ansatte må forlate aktiviteten for en kort periode.

Tekniske spørsmål

Vi klarer ikke logge inn på vilmer.no

Det kan være flere grunner til at dere ikke klarer å logge inn, kontakt oss gjerne på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi dere! Sjekk at dere har skrevet inn riktig e-postadresse eller mobilnummer.
For at dere skal få kode på SMS eller lenke på e-post, må dere skrive inn riktig mobilnummer eller e-post. Ha mobilen eller e-postkontoen tilgjengelig når dere ber om kode, for den er bare gyldig i 5 minutter.

Eller dere kan logge inn med din Facebook- eller Google-konto.

Hvordan finner vi tilbake til meldinger?

Dere finner alltid alle deres dialoger i innboksen deres via denne linken: https://vilmer.no/meldinger/ og øverst i menyen når dere er logget inn på vilmer.no.

Vi vil bidra mer/mindre

Vi skal på ferie eller være borte over en lengre periode

Dere kan alltid pause profilen i en periode. Dere vil fremdeles ha tilgang til dialogene deres i innboksen, men dere kan ikke kontaktes for nye bidrag. Send oss en e-post på kontakt@vilmer.no eller send SMS til 945 06 100, så hjelper vi dere.

Vi får for mange henvendelser slik at vi ikke kan si ja til alle

Vi jobber kontinuerlig med å jevne ut belastningen av tilbydere, men det kan være at dere opplever stor pågang til tider. Dere kan alltid velge å avslå henvendelser eller planlegge lenger frem i tid. Ønsker dere å pause profilen? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi dere.

Vi har aldri fått en henvendelse, men ønsker gjerne å bidra

Vi jobber kontinuerlig med å jevne ut belastningen mellom bidragsytere, men det kan likevel skje at dere opplever mindre pågang enn ønsket. Ønsker dere at vi skal fremheve deres aktivitetsprofil? Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no, så hjelper vi dere.

Kan vi ta direkte kontakt med en institusjonen hvis vi vil bidra?

Ja, dere kan bruke vårt meldingssystem til å gjøre nye avtaler med de som har vært i kontakt med dere tidligere. Vi jobber hele tiden med å forbedre meldingssystemet vårt, og dere vil bli kontaktet med en gang vi introduserer vesentlige forbedringer eller nye muligheter.

Annet/praktiske spørsmål

Vår forening/gruppe bidrar via VilMer og ønsker å bytte kontaktperson

Vi jobber med å få på plass en enda bedre løsning for dere som er med i en forening eller gruppe. Dersom dere trenger å bytte kontaktperson, ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no.

Kan vi attest for våre frivillige bidrag?

Ja, hvis dere har bidratt flere ganger frivillig gjennom VilMer, kan dere få en attest fra VilMer og den kommunen dere bidrar i. Ta kontakt med oss på kontakt@vilmer.no hvis dere ønsker en attest.