Lisa Rustadbakken og sangglade ringsaksokninger synger på lokale sykehjem

Facebook-ikon
Del med venner og familie

En sangglad gjeng tar initiativ til å dra på besøk til eldresentrene i området og synge for beboerne. Vi synes dette er et virkelig flott ”VilMer-initiativ”.

En gang i måneden samles en liten gjeng med ti sangglade menn og damer i Brumunddalsområdet. De er ikke så opptatt av om sangstemmen er bra, men det er det sosiale og gleden ved å synge som teller.

”Det startet for ti år siden, da var det noen av oss som ble med på et kurs som het ”Jeg kan ikke synge”, arrangert av Hedmark musikkråd på Fagerlund skole med Knut Hoffart som kursleder”, forteller Lisa Rustadbakken. ”Det var for de som følte de ikke kunne å synge, men som ville møtes for å synge sammen og for å lære litt. Dette kurset som het «Den norske Sangskatten» var på høsten i 2006 og gikk over 10 kvelder. På nyåret 2007 startet et nytt kurs, ”Viseskatten vår”. Da var det enda flere som ble med, og kursdeltakerne ble en bra gjeng som trivdes godt i hverandres selskap.  

”Når disse kursene var over så ble det ikke noe mer, da var det slutt. Men vi hadde lyst til å fortsette å møtes da vi hadde blitt så glad i disse kveldene med sang og sosialt”, fortsetter Lisa.

En av de andre i gjengen tok initiativ og inviterte de andre hjem til seg og Hoffart ble med som gitarist og musikalsk inspirator, noe som resulterte i en koselig sangstund og en etter hvert 10 år lang tradisjon.

”Nå samles vi en gang i måneden, og vi bytter på å være hjemme hos hverandre”, forteller Lisa.

”Det sosiale er viktig! Stemmen er så som så, men det er uansett morsomt å synge sammen. Også må vi ha pause med kaffe og kake, det er viktig”, kommenterer noen av de andre.

Det er en beskjeden gjeng som har sunget mye sammen, men de har aldri opptrådd noe sted eller sunget for noen andre. ”Jeg har vært på noen av arrangementene til VilMer, og det har jeg syns har vært så fint. Det har vært mye bra, og det har vært helt gratis! Så nå tenkte vi på om det var noe vi kunne gi tilbake, om vi kunne ta initiativ til noe, det hadde vært moro”, forteller Lisa.

Nå vil den sangglade gjengen dra på besøk til de forskjellige eldresentrene i området og synge for beboerne. Lisa fortsetter; ”Vi skal plukke ut noen kjente viser vi skal synge, og vi kommer til å ha fokus på allsang. Vi er ikke der for å holde en høytidelig konsert, men vi kommer for å synge sammen med beboerne. Vi møtes og synger for oss selv, men nå vil vi mer!” avslutter en engasjert Lisa.