Selbyggen: Tar i bruk ny velferdsteknologi

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Selbyggen, lokalavisa for Selbu og Tydal, møtte denne uka Anne Sveen fra VilMer. Hun var på besøk på Selbu sykehjem for å presentere omsorgsverktøyet MinMemoria for beboernes pårørende, og holde opplæring for de ansatte.  

Bedre kontakt mellom beboer, pårørende og ansatte

MinMemoria skal hjelpe de ansatte med å bli bedre kjent med beboerne ved sykehjemmet, og dermed gjøre det lettere å tilrettelegge for en hverdag med mening for den enkelte. Verktøyet gjør det også enklere for pårørende å holde kontakten med sine nære og de ansatte rundt dem.

— Samtalene glir lettere mellom beboerne og de ansatte, og vi opplever at de pårørende synes det er fint å få et innblikk i de daglige hendelsene ved sykehjemmet som berører deres nærstående, sier Sveen.  

portrettbilde av kvinne
Anne Sveen, drift og kundepleie i VilMer.

Pårørende kan bidra selv om de bor langt unna

Håvard Stavrum Larsen, leder ved Selbu sykehjem, forklarer at verktøyet er et godt hjelpemiddel for å kunne ivareta beboerne enda bedre.  

— Vi håper at dette vil gjøre det enklere for pårørende å være en del av hverdagen til sine nære, uansett om de bor i nærheten eller lenger unna, og at de vil være en ressurs som bidrar til å skape flere gode øyeblikk i hverdagen for beboerne, forteller Larsen.

Ansatte ved Selbu sykehjem Trine og Maiken, og leder ved sykehjemmet Håvard, gleder seg til å ta i bruk MinMemoria. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth/Selbyggen