God stemning på Språkkveld!

Det var en bra gjeng med språkinteresserte som møttes for en kaffe og prat i Brumunddal tirsdag kveld. Noen ble gledelig overrasket over å møte gamle kjente med felles språkinteresse, og lokalet fyltes raskt med kaffelukt og god stemning.

Øystein Landgraff startet med å fortelle litt om VilMer, før Arild Borger Borgersen tok over og ledet ordet. Arild har en stor interesse for fremmedspråk og var initiativtaker til kvelden. Han åpnet for diskusjon for å høre hva de andre hadde mest interesse for og mange fine meninger og erfaringer ble delt. Noen var mest opptatt av spansk og ville lære mer om det, mens andre var mer opptatt av fransk kultur. Det kom mange gode historier underveis og her var det mange som satt på mye kunnskap! De fleste hadde noe kunnskap om et språk fra før, men de ønsket å utvide ordforrådet og praktisere det muntlig. ”Jeg har veldig lyst til å lære mer, men jeg merker at det tar lenger tid en før”, forteller en, og flere nikket bekreftende. Arild fortalte litt om hvor viktig det er å praktisere språket muntlig, helst litt hver dag, for å lære. Flere fremhevet viktigheten av språk for kontakt og kommunikasjon med andre mennesker. Alle i gruppen var enige om at engelsk er blitt mer sentralt da vi finner det overalt rundt oss; bruksanvisninger, eposter, innholdsfortegnelser osv. Mange har ønske om å kunne snakke mer engelsk sammen med andre, i et uhøytidelig miljø der alle kan snakke på det nivået de er. ”Det er viktig at vi ikke tenker at det må være perfekt, vi må bare kaste oss ut i det!”

Det fremkom et felles ønske om en engelsk språkgruppe hvor man kan møtes for å snakke engelsk, kanskje lese noe engelsk, diskutere på engelsk og lære noen nye ord og uttrykk. Et lavterskeltilbud som skal passe for alle som har litt kunnskap om engelsk fra før, men som ønsker å friske opp dette og praktisere det mer. Kanskje noen ønsker å lære mer engelsk fordi de skal ut å reise?

Vi i VilMer kommer tilbake med mer informasjon om engelskgruppe etter hvert, den gode stemningen og praten som var skal vi i alle fall ta med videre!

1 Comment/av
1 svar
  1. Lisa Rustadbakken
    Lisa Rustadbakken says:

    Et trivelig og uformelt møte 🙂
    Selv ønsker jeg å få litt mer fart på det vesle jeg har lært av spansk og dersom det er noen der ute som kunne tenke seg det samme er jeg interessert i å få kontakt og kanskje danne en gruppe der vi lærer litt sammen. Det finnes apper og spill man kan bruke i opplæring.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *