VilMer-portrett: Frivillighet med Ida Wikstrøm Lauksund

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Ida er ei positiv og blid jente fra Nordstrand. Hun har flere ganger besøkt beboere på Sofienberghjemmet og St. Hanshaugen omsorgssenter i Oslo, og sammen har de gått turer og gjort hyggelige inneaktiviteter. Hun merker hvor mye det betyr for beboerne at hun kommer innom, og det syns hun er motiverende.

— Det at en liten luftetur ute kan gjøre en så stor forskjell for noen, er grunn nok til å være frivillig. Det å være en tur- eller samtalepartner for noen som trenger eller savner det, synes jeg er veldig fint. Det gjør meg veldig glad å se hvor mye en liten luftetur utendørs verdsettes, og hvor mye det kan bety, forteller Ida.

Ida har alltid hatt et ønske om å bidra og glede andre.

Et stort ønske om å bidra

Ida er veldig omsorgsfull og har alltid hatt et ønske om å kunne få bidra og glede andre. Hun meldte seg derfor som frivillig gjennom VilMer Opplevelser, noe som har vist seg å være veldig givende.

— Jeg hadde et stort ønske om å bidra med noe mer i hverdagen som kan glede andre. Jeg valgte å melde meg som frivillig fordi jeg tenkte at det ville være veldig givende, både for meg selv og for andre. Det har det vist seg å være, forteller Ida.

Spennende historiefortellinger fra de eldre

For Ida er det alltid like koselig å komme på besøk på sykehjemmet. Hun synes det er veldig spennende å snakke med de eldre på sykehjemmet og høre dem fortelle historier de selv har opplevd da de var yngre.  

— Jeg synes det er spennende å høre historier fra gamledager. Mange eldre sitter inne med masse livserfaring og gode råd som de gledelig deler med meg. Det er veldig fint, forteller hun.

Ida synes det er ekstra stas når beboere deler spennende historier fra gamledager.

Oppfordrer alle til å bli frivillig

Ida synes det er veldig fint å gjøre noe for andre enn seg selv, og synes flere burde melde seg som frivillig. Hun påpeker at alle kan bidra med et besøk innimellom, for det skal så lite til å glede andre.

— Det er veldig fint å gjøre noe for noen andre enn seg selv. Det er ikke alle som er så heldige å ha familie og venner i nær omkrets, og da er det fint å kunne få et besøk av noen som har tid og mulighet. Det handler om å gjøre hverdagen bedre for de som trenger det.  

Hun forteller videre at det er godt å ha et avbrekk i hverdagen hvor hun kan dele litt av fritiden sin for å glede andre.  

— Samtidig er det er veldig fint å ta en "pause" fra skole og jobb for å gjøre noe helt annet. Det gleder meg like mye også.

Se noen av de gode øyeblikkene med Ida Wikstrøm Lauksund

Ida og en beboer fra Sofienberghjemmet hilser på hverandre før de skal gå tur.

"Ida er vår første besøksvenn fra VilMer. Nå har hun allerede vært på to turer, til stor glede for en beboer ved Sofienberghjemmet", forteller en ansatt på Sofienberghjemmet.

Ida og en beboer fra Sofienberghjemmet har kommet inn fra en tur i finværet.

“På lørdag var Ida Wikström Lauksund og en beboer fra Sofienberghjemmet på tur i finværet sammen. Slik gjør alltid godt for kropp og sjel! Flott av Ida å bruke litt av helgen sin for å glede andre.”

Ida og en beboer fra Sofienberghjemmet er veldig fornøyde med gåturen.

“Ida Wikström Lauksund og en beboer på Sofienberghjemmet var onsdag ute på tur med avdelingshunden Minina. Slike generasjonsmøter er viktige og gir enormt mye glede.”

Ida synes det er veldig givende å besøke beboere på sykehjem.