Äldreomsorgsnördarna: Å innføre teknologi med menneskene i sentrum

Facebook-ikon
Del med venner og familie

— Teknologi har ingen verdi hvis det ikke skaper verdi for mennesket, sier Fredrik Westergaard. Etter å ha jobbet flere år i IT-bransjen, ønsket han å jobbe med noe hvor han kan gjøre en forskjell i samfunnet.  

Løsninger for eldreomsorgen

I podkastepisoden snakker Westergaard blant annet om sitt samarbeid med VilMer og flere av VilMer sine løsninger.  

Han forteller programlederne om VilMer Opplevelser og hvordan løsningen bidrar til å involvere store deler av lokalsamfunnet til å bidra med frivillighet mot omsorgstjenester. Westergaard snakker også om hvordan pandemien førte til at VilMer satset på flere nye løsninger. Målet var å bidra til gode digitale opplevelser for beboere og brukere i en krevende tid. VilMer overtok MinMemoria, et omsorgsverktøy med livshistorien til brukerne i sentrum, og Televindu, en tilrettelagt videoplattform for personer med demens og kognitiv svikt. VilMer satset også mer aktivt på Virtual Reality-opplevelser for eldre under pandemien.

Positive ringvirkninger

I episoden fremheves flere positive effekter knyttet til VilMers løsninger. Mange beboere opplever økt matlyst, bedre søvn og generelt høyere energinivå. Ansatte rapporterer også om mindre uro blant beboerne, som også gir enklere hverdager for helsepersonalet.  

Vi ser fram til å høre fortsettelsen av denne praten i episode 2. Følg med du også.

Fredrik Westergaard ble intervjuet om velferdsteknologi i podkasten Äldreomsorgsnördarna.