Dag Otto Lauritzen til Dagbladet: - Sammen kan vi være sterkere

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Dag Otto Lauritzen brenner for å motivere folk til å skape mer hverdagsaktivitet. Etter å ha blitt godt kjent med eldreomsorgen gjennom farens opphold på sykehjem de siste syv årene, har flammen bare blitt sterkere.

Faren til Lauritzen levde et langt og aktivt liv, og brukte mye tid ute i fjell og mark. Derfor var det viktig for Lauritzen at faren fortsatt skulle ha muligheten til å fortsette å gjøre aktiviteter som definerte han som menneske.

— Det å få han ut på tur og gi han de små øyeblikkene, er noe jeg gjorde mye da jeg var hjemme, forteller han.

Han forteller at faren var svært fornøyd med pleien han fikk på sykehjemmet, men mener at vi sammen kan bidra til å skape givende opplevelser livet ut.

— De får selvfølgelig det de skal av medisiner og så videre, men de får kanskje ikke de små, gode øyeblikkene. At noen tar en prat med deg, at noen bryr seg, at man blir tatt med ut på sykkeltur fordi man ikke greier det selv lengre. Det er et ønske om å motivere de på min alder, pensjonister, og unge for den saks skyld.

Lauritzen fremhever også de som kanskje ikke har noen familie til å besøke dem. Han mener det kan være svært givende å avse tid til å besøke mennesker som man ikke nødvendigvis kjenner så godt fra før, og at det skaper god hverdagsaktivitet både for dem som får besøk, og de som besøker.  

— Alle kan kanskje ikke hjelpe, eller har tid, men mange har nok mulighet til å sette av litt tid. Det ville være en enorm glede for de som fikk besøk. Det ville gjort hverdagen til noe helt annet, for dem som er ensomme, sier Lauritzen.

Flere gode øyeblikk

Sammen med Dag Otto ønsker vi å inspirere alle til å bidra med flere gode øyeblikk for eldre. Sammen med oss kan du på kommunenivå - eller som privatperson, pårørende eller helseansatt - gjøre en forskjell.
 
Takk til Dag Otto som fortsetter å spre budskapet om hverdagstrimmen og flere gode øyeblikk for eldre!

Saken er også publisert i Se og hør og på MSN.  

Sammen med VilMer ønsker Dag Otto Lauritzen å inspirere alle til å bidra med flere gode øyeblikk for eldre.