Østlandets Blad: VGS-elever får arbeidserfaring hos VilMer gjennom skoleoppgave

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Oppdatert: Televindu har nå endret navn til Digitale Opplevelser.

Elevene som tar valgfaget medieutvikling ved Drømtorp videregående skole arbeider i disse dager med å produsere innhold til Televindu og VilMer VR. Filmene som produseres skal være tilpasset eldre og personer med demens. De skal vekke gode minner og skape fine samtaler hos beboerne.

Meningsfylt skolearbeid

Østlandets Blad skriver om Felix Tronstad (18) og Gunnlaugur Dagur Ingvarsson (18) som er blant elevene som jobber med skoleoppgaven hvor de får:

  • utfolde seg kreativt rettet mot en bestemt målgruppe  
  • arbeidserfaring fra en reell oppdragsgiver
  • en smugtitt inn i en verden av sosial velferdsteknologi

Jobben elevene gjør vil bidra til flere gode stunder på sykehjem og omsorgsinstitusjoner. Dette synes de begge er meningsfylt, og de håper at filmene vil bli hyppig vist for seere på sykehjem.

— Det er spennende å jobbe med dette ettersom det er oppdrag for en reell arbeidsgiver. Vi lærer på en måte hvordan det er å være i arbeidslivet. Vi må få med de riktige innholdselementene slik at vi får laget det oppdragsgiveren vil ha, forklarer Felix til Østlandets Blad.

Medieelevene Felix Tronstad og Gunnlaugur Dagur Ingvarsson lager innhold til Televindu og VilMer VR. Foto: Maria S. Bergh/Østlandets Blad