Fanaposten: Nå har sykehjemmet fått dataspill

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Beboerne ved Sandsli bo- og aktivitetssenter får brukt både hodet og kroppen når de spiller dataspill på Yetitablet. Det forteller aktivitets- og frivillighetskoordinator, Linda Vangsnes Løland.

Både beboerne, de ansatte og pårørende er begeistret for skjermen. For til tross for at den ved første øyekast kan se ut som en helt vanlig TV, er den langt fra en pådriver til stillesitting. Med spill som bowling og pilkast engasjeres beboerne, og det tar ikke lang tid før de blir varme i kastearmen. Ikke minst skapes det et sosialt samlingspunkt, og det vekkes en god dose konkurranseinstinkt.  

— Pårørende er veldig opptatt av at de eldre skal få være i aktivitet. Nå kan barnebarn og oldebarn være med og skape nye minner med dem gjennom aktivitetsskjermen, sier Løland fornøyd.

Yetitablet er enkelt å bruke for eldre og personer med nedsatt funksjons- og synsevne. Den store skjermstørrelsen inviterer til sosial interaksjon, og gjør det enkelt for helsepersonell å organisere varierte gruppeaktiviteter. Les mer om Yetitablet.