Østlendingen: Populært besøk fra MC-klubben

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Det sier tidligere klubbmedlem Frode Pedersen (77).  

Pedersen kom i sine yngre dager til Elverum fra Oslo som håndballspiller. Han har jobbet i Østlendingen og blitt utnevnt som æresmedlem i Elverum fotoklubb. Men en dag i august var det hans tidligere karriere som motorsyklist som sto i fokus, da klubben Ugla MC kom kjørende for å besøke han på sykehjemmet.  

La opp MC-turer på tvers av Norge  

Pedersen har nemlig vært ivrig fører av motorsykler fra både KTM og Honda, og ble medlem av Ugla MC da motorsykkelklubben ble startet i 1997. I flere år var han leder i klubbens turkomité, og planla mange fine langturer.  

Pedersen mimrer tilbake.    

— Vi kjørte blant annet mye til Vestlandet, over Gudbrandsdalen og opp til Røros, forteller han.  

Det var som regel to slike langturer i året. En på våren og en på høsten. I tillegg møttes de mange lørdager og søndager for å cruise lokalt.

fire  eldre karer sitter klare på motorsyklene sine
Ugla MC besøker sykehjem.

Ulykke satte stopper for motorsykkelkarrieren  

En dag han jobbet med å løfte tømmer knakk han ryggen. Han gikk gjennom en mislykket operasjon, og måtte fortsette livet i rullestol med lamme bein. I tillegg har Parkinsons sykdom blitt en del av livet hans.  

Med andre ord har det ikke vært mulig for Pedersen å kjøre motorsykkel lenger. Han ser på dette som et stort savn, men beskriver de gode minnene med stor glede.  

— Det var opplevelsen av naturen der vi kjørte. Den var fantastisk. Vi hadde mange fine, sosiale turer. Det er sånn jeg ikke opplever lenger nå, sier han.  

Leder i Ugla MC, Britt Langerud, sitter ved siden av og nikker.  

— Ja, vi hadde det mye koselig. Også på kveldene. Vi var vel en gjeng på rundt 20-25 stykker, som kjørte både en og to på syklene, forteller hun.  

Rørt av besøket  

Når Pedersen blir spurt om hva han tenker om besøket, knekker stemmer hans.  

— Det er fantastisk å få besøk. Jeg misunner dem at de kan kjøre hit, men det er hyggelig at de kommer. Det er jeg virkelig glad for, sier han med blanke øyne.  

Det er åpenbart at besøket betyr mye for Pedersen.  

— Det betyr mye for oss også. Tenk på alt han Frode har gjort for oss. Å ta en tur hit er det minste vi kunne ha gjort, sier Langerud.

åtte seniorer med motorsykler på rekke
— Tenk på alt han Frode har gjort for oss. Å ta en tur hit er det minste vi kunne ha gjort, sier leder for MC-klubben, Britt Langerud (t.v.).

Sprer motorglede  

Ugla MC var ikke bare innom sin gamle turkamerat denne dagen. Etter besøket på Jotuntoppen bar turen videre til Sætre alders- og sykehjem, hvor flere motorinteresserte gledet seg til besøk av klubben.  

Klubben meldte seg som frivillig gjennom VilMer høsten 2020, da de ønsket å glede eldre på sykehjem under pandemien og tider med nedstengning.  

Leder for klubben Ugla MC, Britt Langerud, og tidligere medlem Frode Pedersen.