Lokal app for minnearbeid blir en del av VilMers plattform

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Nils Terje Tangnes og Halldor Kvale-Skattebo står bak lokalhistorie-appen «Erindringsappen». Appen som er fylt med givende minner fra Toten og er uttestet på Gimle dagsenter, vil snart bli tilgjengelig på den digitale plattformen til VilMer.  

— Vi liker VilMer sin ambisjon om å skape mange flere gode øyeblikk for eldre. Gjennom å samarbeide kan vi nå ut til flere, sier Halldor Kvale-Skattebo.  

Tangnes synes det er stas at alle historiene han har samlet over mange år nå blir integrert i flere digitale produkter på en større plattform.

Lokalhistorie i minnearbeid

Erindringsappen inneholder en database med ulike historier, som formidles gjennom tekster, bilder og korte videosnutter. Foreløpig er de fleste historiene fra Toten. For eksempel finnes det stoff om industrihistorien på Raufoss, Raufoss-mopeden, Stenberg, ulike kirker og andre viktige hendelser i lokalsamfunnet.  

— Vi ser at akkurat denne type lokalt innhold skaper mye engasjement, interesse og diskusjon, og vi er imponert over alle historiene som Nils Terje og Halldor har samlet inn, sier Anne Sveen fra VilMer.  

VilMer, Nils Terje og Halldor samarbeider nå om å videreutvikle og tilpasse innholdet til VilMers produkter.  

Øystein Landgraff, daglig leder i VilMer, forteller at VilMer etter hvert ønsker å finne flere «Nils Terjer» som kan samle inn lokale historier.  

— Håpet er at eldre over det ganske land kan nyte godt av slike minnefremkallende historier, sier han.  

Ønsket et verktøy for å starte gode samtaler

Nils Terje Tangnes er bosatt på Eina og har mangeårig yrkeserfaring innenfor institusjonskjøkken. Han er en iderik mann, og har blant annet utviklet serveringsvogn, Brita-vognen, som skulle bli et alternativ til brettservering i norske helseinstitusjoner.

Ideen om Erindringsappen fikk han ved å oppleve at det ofte var utfordrende å få gode samtaler med de han besøkte i demensomsorgen. Han så behov for et verktøy der man vekker minner og får ideer til gode samtaleemner.

Med seg på laget fikk han Halldor Kvale-Skattebo (f. 1969). Halldor har lang erfaring fra egen IT-bedrift og som leder for en større IT-avdeling i offentlig sektor. I den siste tiden har han fordypet seg i effektiviserings- og endringsledelse. Halldor har bidratt med sin teknologikunnskap og har utviklet de tekniske løsningene i Erindringsappen.

«Erindringsappen» inneholder en database med ulike historier som skal vekke minner hos eldre og personer med demens.