Møt hverdagsvennen Karoline

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Å være hverdagsvenn gir Karoline Johnsen (23) en ekstra følelse av mening i hverdagen. Studenten fra Oslo ønsket seg en meningsfull deltidsjobb, og forteller at VilMer hverdagsvenn har gitt henne mulighet til å virkelig gjøre en forskjell i en annen persons liv.

— Jeg synes det er veldig fint å være hverdagsvenn, fordi jeg ønsker å bidra til mindre ensomhet blant eldre. Som student er det fint å ha noen jeg kan komme på besøk til og glede i hverdagen, forteller hun.  

Behov for sosiale møter i hverdagen

Karoline besøker ukentlig pensjonisten “Berit” (85) som bor alene hjemme. Berit har et stort behov for sosial kontakt og noen å snakke med. Når Karoline er på besøk, blir det mange hyggelige stunder med gode samtaler, latter og glede.  

— Når jeg kommer på besøk, sitter vi ofte og prater om løst og fast. Alt fra hverdagslige samtaleemner til interessante samtaler om samfunnet da og nå. Besøkene er fylt med mye humor, og jeg går der fra med hjerte litt varmere enn da jeg kom.
Karoline synes det er veldig koselig å besøke "Berit".

Positiv påvirkning for både hverdagsvenn og den eldre

Karoline beskriver rollen som hverdagsvenn som svært fin, og opplever at besøkene har en positiv påvirkning både på henne og den eldre damen. Hun ser hvor mye de betyr for henne, og at det skaper glede og noe å se frem til i hverdagen.

— Jeg tror det er like givende for meg som kommer på besøk, som for hun som får besøk. Jeg føler også at Berit setter stor pris på at jeg er der. Det er spesielt koselig når hun har tenkt på ting å fortelle meg fra besøk til besøk, forteller Karoline.

Anbefaler flere å melde seg som hverdagsvenn

Karoline håper at flere vil melde seg som hverdagsvenn for å bidra til å redusere ensomhet blant eldre. For Karoline er dette et koselig påfyll i hverdagen og en givende jobb.  

— Jeg går rundt og anbefaler vennene mine hverdagsvenn, fordi det er et så koselig tilskudd i hverdagen, avslutter hun engasjert.

Hva er en hverdagsvenn?

Hverdagsvenn er en aktivitetstjeneste som sikrer en mer aktiv og sosial hverdag for eldre som bor hjemme. En «hverdagsvenn» forplikter seg til å besøke en eldre person på faste tidspunkter én eller flere ganger hver uke. De er blant annet studenter som ønsker å gjøre noe meningsfullt og få god arbeidserfaring – eller pensjonister og andre med tid til overs, som vil glede andre og samtidig få litt igjen.

Dette er et nytt tilbud fra VilMer rettet mot eldre som bor hjemme, og det er noe annet enn dagens løsninger for frivillighet på sykehjem og dagtilbud. Hverdagsvenner skal bidra med helsefremmende og forebyggende aktivitet, både fysisk og sosialt. VilMers lange erfaring med å skape gode øyeblikk og meningsfulle aktiviteter står sentralt.  

Hverdagsvenner fungerer ofte som et supplement til hjemmetjenesten, og bidrar blant annet med:  

  • gode samtaler og hyggelig samvær.  
  • fysisk aktivitet, gåturer og lett trening.
  • følge til lokale aktivitetstilbud, café eller museum.
  • enkel hjelp med en kronglete TV, PC eller mobil.
  • følge til lege, frisør og andre ærender.  
  • å skape gode øyeblikk med hjelp av VilMers løsninger.

VilMer følger tett opp hverdagsvennene og de eldre som besøk, og samarbeider tett med hverdagsvennene om å lage aktivitetsplaner som er tilpasset unike behov og interesser. Det foretas grundige intervjuer og opplæring av de hyggelige og pålitelige hverdagsvennene.

Ønsker du å være hverdagsvenn? Les mer om hva det innebærer og kontakt oss her.

Å være hverdagsvenn gir Karoline glede i hverdagen, både for seg selv og "Berit".