Motiverende høy interesse for “et stort mangfold av aktiviteter for eldre”

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Sammen med flere engasjerende gjester presenterte VilMers Nina Solbakken hvordan VilMer Opplevelser kan berike omsorgstjenester og lokalsamfunn.  

— Siden i fjor vinter har det blitt enda mer tydelig hvor viktig det er å øke fokuset på personsentrert omsorg på sykehjem og andre helsetilbud. Interessen for verktøy som kan bidra til å motvirke ensomhet blant eldre har skutt i været. Det er gledelig å se at stadig flere gjør tiltak for å gi våre eldre en bedre tilværelse, slik at de kan “leve hele livet”, understreker daglig leder i VilMer, Øystein Landgraff.  

To damer
Nina Solbakken fra VilMer (t.v.) og Laila Næsseth fra Jotunhaugen sykehjem i Elverum kommune.

Øker livskvaliteten for både beboere og frivillige

Avdelingsleder ved Jotunhaugen sykehjem i Elverum, Laila Næsseth, fortalte i sitt innlegg at det ikke bare er sykehjemsbeboerne som opplever gevinster knyttet til psykisk helse, gjennom frivilligheten i VilMer Opplevelser.  

— Dette øker også livskvaliteten for mange som ønsker å bidra. For kanskje var alternativet å sitte ensomme hjemme, sier hun.  

Laila trekker fram historien om Mone Evensen, som et eksempel. Hun har i perioder slitt med psyken og vært tilbakeholden.  

Nå kommer Mone stadig vekk til forskjellige avdelinger i Elverum og fremfører egne låter, og både beboere og ansatte sitter ofte med tårer i øynene.  

— Det er mange der ute som endelig føler at noen har bruk for dem, forteller Næsseth.  

I Elverum kommune har de brukt VilMer Opplevelser aktivt i over 2 år. Næsseth forteller om implementering av gode rutiner på sykehjemmet, aktiviteter basert på beboernes interesser og gleden av å gi pårørende og andre i lokalsamfunnet et innblikk i hverdagen på Jotunhaugen.  

Sigbjørn Johnsen snakket om gleden om å bidra for andre.

VilMer Opplevelser skaper viktige fellesskap

— Gleden ved å gi er minst like stor som gleden ved å få, sa Sigbjørn Johnsen under sitt inspirerende innlegg.  

Den tidligere finansministeren og statsforvalteren heier fram frivilligheten. Han la spesielt vekt på betydningen av å bygge opp under nye, sosiale og sterke fellesskap på tvers av generasjoner, slik som VilMer bidrar til.  

— For å leve må vi være sosiale, nysgjerrige og søke ny kunnskap. Vi må være aktive både i kropp og sjel, sa han.  

Kunnskapsrike forelesere

Sigbjørn Johnsen, Laila Næsseth, leder for frivilligsentralen i Farsund, Øystein Mikalsen, virksomhetsleder i Løten, Kristin Lindberget og fagutviklingssykepleier i Løten, Laila Jenssveen, delte alle viktige og berikende perspektiver og erfaringer. Vi i VilMer er stolte og ydmyke for at de delte sine erfaringer på direktesending med oss.  

Det er ingen tvil om at vi gleder oss til å invitere til webinar igjen. Ønsker du å få med deg dette, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon og andre spennende nyheter fra VilMer.