Møt hverdagsvennen Nora

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Petra er ikke personens egentlige navn. Av hensyn til personvern er personen anonymisert.

Nora er en sosial og omsorgsfull dame som er utdannet sosionom. Til daglig jobber hun som miljøterapeut på bolig for funksjonshemmede i Oslo, men har også et ønske om mer kontakt med eldre fordi hun synes det er givende.

– Jeg elsker å være sammen med eldre mennesker. De er alltid et hyggelig selskap, og har mange gode historier å fortelle, forteller Nora.

Aktiviteter i hverdagen som gleder

Som hverdagsvenn sørger man blant annet for at de eldre får en mer aktiv hverdag, og at de får muligheten til å delta på flere aktiviteter de interesserer seg for. En av tingene som Nora synes er veldig viktig, er å få Petra med ut på hyggelige utflukter.

– Petra er dårlig til beins og har ikke lappen lenger, så jeg pleier å ta henne med på forskjellige aktiviteter. Vi drar på alt fra kjøpesenter, cafe, jazz, legetime og restauranter. Det er veldig koselig for oss begge, forteller Nora.

Med en arm å støtte seg på blir det både enklere og tryggere for Petra å komme seg rundt. I tillegg er det utvilsomt mye hyggeligere å gjøre noe sammen.

Opplever stor takknemlighet

Når man er hverdagsvenn skapes nye vennskap og relasjoner som gir verdifull læring og nye perspektiver. Det har Nora fått oppleve.

– Jeg opplever at besøkene har stor betydning for Petra. Hun viser mye glede og takknemlighet, og vi har fått et så fint vennskap, deler Nora.

Kommunikasjon med pårørende i VilMers plattform

Etter hvert besøk hos Petra forteller Nora om den fine stunden i VilMers digitale løsning. Den brukes blant annet til å kartlegge livshistorien og holde kontakt med pårørende. Nora skriver litt om dagen de har hatt sammen, og legger ofte ved et bilde som viser hva de har gjort. Slik kan de pårørende følge med, og føle seg trygge på at Petra får det hun har behov for sammen med sin hverdagsvenn.

En givende jobb

– Å være hverdagsvenn er kjempekoselig og givende. Jeg har allerede en jobb innenfor helse og omsorg, så det er viktig at man har overskudd for at dette skal gå opp, og det gjør det for meg, avslutter Nora.

Hva er en hverdagsvenn?

Hverdagsvenn er en aktivitetstjeneste som sikrer en mer aktiv og sosial hverdag for eldre som bor hjemme. En «hverdagsvenn» forplikter seg til å besøke en eldre person på faste tidspunkter én eller flere ganger hver uke. De er blant annet studenter som ønsker å gjøre noe meningsfullt og få god arbeidserfaring – eller pensjonister og andre med tid til overs, som vil glede andre og samtidig få litt igjen.

Dette er et nytt tilbud fra VilMer rettet mot eldre som bor hjemme, og det er noe annet enn dagens løsninger for frivillighet på sykehjem og dagtilbud. Hverdagsvenner skal bidra med helsefremmende og forebyggende aktivitet, både fysisk og sosialt. VilMers lange erfaring med å skape gode øyeblikk og meningsfulle aktiviteter står sentralt.  

Hverdagsvenner fungerer ofte som et supplement til hjemmetjenesten, og bidrar blant annet med:  

  • gode samtaler og hyggelig samvær.  
  • fysisk aktivitet, gåturer og lett trening.
  • følge til lokale aktivitetstilbud, café eller museum.
  • enkel hjelp med en kronglete TV, PC eller mobil.
  • følge til lege, frisør og andre ærender.  
  • å skape gode øyeblikk med hjelp av VilMers løsninger.

VilMer følger tett opp hverdagsvennene og de eldre som besøk, og samarbeider tett med hverdagsvennene om å lage aktivitetsplaner som er tilpasset ulike behov og interesser. Det foretas grundige intervjuer og opplæring av de hyggelige og pålitelige hverdagsvennene.

Ønsker du å være hverdagsvenn? Les mer om hva det innebærer og kontakt oss her.