VilMers styremedlem Lisa Long er kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner i 2022

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Lisa Long har vært styremedlem i VilMer i snart tre år, og hun har vært en viktig sparringspartner for daglig leder og produkt- og teknologiteamet på en rekke emner relatert til Product Management. Altså tema som omhandler utvikling av nye digitale produkter og løsninger i VilMer, herunder analytisk og forretningsmessig begrunnelse, planlegging, brukertesting, prissetting og lansering av flere av VilMers produkter og løsninger.

Les gjerne mer om Product Management her.

Lisa Long er seriegründer, og hun har innehatt ledende Product Management-stillinger i selskaper som Telenor og Skype. Hun sitter i styret i flere tidligfaseselskaper, og hun har i flere år ledet ProductTank Oslo.

Les mer om Lisa her.

Vi i VilMer benytter anledningen til å gratulere Lisa med kåringen, og vi vil takke henne for proaktiv, analytisk og kompetent coaching over flere år. Dette er virkelig velfortjent!  

Norges 50 fremste teknologikvinner i 2022

Formålet med kåringen, som gjøres for sjette året på rad, er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi.  

–  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men fortsatt er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA-Nettverk å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Hele listen er tilgjengelig her.

portrettbilde av kvinne
Salgsansvarlig i VilMer, Marthe Dyrud, var på samme liste i 2017.

Marthe Dyrud, salgsansvarlig i VilMer, var på samme liste i 2017

Det er også hyggelig at salgsansvarlig i VilMer, Marthe Dyrud, var på listen over Norges fremste teknologikvinner i 2017. Hun ble hedret på grunn av sitt arbeid med å bygge opp det nasjonale velferdsteknologiprogrammet i Atea.

Her er Norges 50 fremste teknologikvinner | Abelia (ntb.no).

Marthe Dyrud startet i VilMer 1. april 2020, og hun har ansvar for salg mot kommuner og ideelle og private kunder. Hun har tidligere jobbet i over 15 år i Atea, og hun har bygget opp og ledet deres satsning på velferdsteknologi, samt hatt rollen som salgssjef for offentlig sektor.  

Les mer om Marthe Dyrud og andre ansatte i VilMer her.

IT-sektoren vokser, men kvinneandelen er for lav

IT-sektoren vokser, men nye tall fra Kantars årlige undersøkelse for ODA-Nettverk viser at kvinneandelen innen IT er på beskjedne 29 prosent. Tallet har vært stabilt de siste årene.  

Norge trenger altså både mer IT-kompetanse og flere kvinnelige teknologer.  

– De teknologiske løsningene for fremtiden må skapes av et større mangfold enn vi ser i dag, men norske jenter og kvinner velger fortsatt altfor tradisjonelt. Da er det ekstra viktig og gledelig at vi i år fikk inn rekordmange nominasjoner med stor bredde i roller og bransjer, som kan synliggjøre noen av de mange karriereveiene innen tech. Vi håper de fantastiske rollemodellene på listen vil inspirere mange flere jenter og kvinner til å se de spennende mulighetene med teknologi, sier Gunn Severinsen, CEO i Squeed og nestleder i ODA-Nettverk.

Stas at kvinneandelen i et teknologiselskap som VilMer er over 75%

Når jeg leser disse tallene, er det så klart hyggelig at kvinneandelen i VilMer er over 75%, sier daglig leder i Vilmer AS, Øystein Landgraff. – Vi har overvekt av kvinner på nesten alle områder som Produkt- og prosessledelse, Kundepleie og drift, Salg og Marked, CRM og analytics. Dette er et resultat av at vi har slått oss sammen med selskaper som MinMemoria og Aktivitetsdosetten, som har hatt kvinnelige gründere. Men vi har også hatt en klar overvekt av kvinnelige søkere hele tiden. Vi burde kanskje ha jobbet hardere for å tiltrekke oss flere menn sier Landgraff spøkefullt, men det er i alle fall ingen tvil om at det fungerer utmerket for oss med veldig høy kvinneandel.

Om kåringen

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.  

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.  

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere. Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne.

Ettersom kåringen handler om å løfte opp de nye og “up and coming” har juryen valgt å legge inn et skille der de som allerede er har stått på listen over Norges 50 fremste tech-kvinner ikke kan stå på listen flere ganger, i samme rolle.

Lisa Long er kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner i 2022