Eldre & psyken – inspirerende og lærerik podcast fra Aldring og helse

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Professor og lege Knut Engedal, forsker Jørgen G. Bramness og psykolog Per Kristian Haugen er noen av de som gir lytterne økt innsikt i psykiske lidelser hos eldre. I den nye podcasten Eldre & psyken av Aldring og helse gjennomgås temaer som blant annet møte med alderdommen, demens, psykose og ensomhet hos eldre.  

Unik innsikt i alderdommen

Podcasten består av seks innholdsrike episoder med fortellinger, forklaringer og intervjuer med både eldre, pårørende og flere fageksperter. Disse gir til sammen en unik innsikt i hvordan mange opplever alderdommen, hvordan man som pårørende eller helsearbeider kan forholde seg til psykiske lidelser knyttet til alderdom, og hvordan man selv kan forberede seg på livets siste fase.

Viktig med persontilpasset aktivitet

Vårt hovedfokus i VilMer er å bistå kommuner med å skape flere opplevelser og aktiviteter som øker livskvaliteten hos eldre som bor hjemme og på helse- og omsorgsinstitusjoner. Gjennom at MinMemoria blir en del av vår digitale plattform setter vi personsentrert omsorg og livsglede i system. Vi synes derfor det er spesielt interessant at bruk av persontilpasset aktivitet blir nevnt som et viktig virkemiddel på lik linje med medisiner, mat og psykososialt miljø. Eldre & psyken er tilgjengelig på både Spotify og iTunes – og får en sterk anbefaling fra oss i VilMer.