Demens stopper ikke Paul fra å lage musikk – ble tolket av anerkjent orkester

Facebook-ikon
Del med venner og familie

— Jeg lyttet til et vakkert musikkstykke, da jeg plutselig innså: “jeg skrev jo dette!” forteller Paul Harvey. Den britiske mannen har demens, men musikk glemmer han ikke.

Tolket av anerkjent orkester

Da det anerkjente orkestret BBC Philharmonic så en video av Paul som improviserte et stykke på piano, bestemte de seg for å lage en egen versjon.  

I videoen fra BBC ser vi musikere fra orkesteret som spiller inn en storslått versjon med strykere, trommer og blåseinstrument, i tillegg til Pauls opprinnelige videosnutt.

Når Paul hører dette, blir han rørt.  

— Wow. Fantastisk, sukker han.

Sønnen til Paul, Nick Harvey, er åpenbart stolt av faren.

— Ikke bare skrev du det, du improviserte det, bryter han ut med latter og stolthet i stemmen.

— Jeg kommer ikke til å glemme dette, sier Paul.

Musikk kan gi bedre livskvalitet for personer med demens

Musikk kan bidra til å redusere depresjon, angst og atferdsproblemer. Det kan også bidra til økt velvære, livskvalitet og kognisjon. Sang, lytteøvelser, improvisasjon, bevegelse, dans og bruk av instrumenter er noen av elementene som blir brukt i musikkterapi.  

Avtal musikalske aktiviteter og opplevelser

På vilmer.no finner du en rekke fysiske aktiviteter og digitale opplevelser med musikk og sang. Ønsker du å bidra med musikalske aktiviteter og opplevelser for brukere av omsorgstjenesten i ditt nærområde, kan du melde deg som bidragsyter.

Skjermbilde fra video på BBC om Paul Harvey med demens, som fikk et improvisert stykke spilt av orkestret BBC Philharmonic.