Flere sykehjem åpner både pub og kino

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Et av målene for disse sykehjemmene er å endre det tradisjonelle sykehjemmet til et artig møtested for beboerne. Blant annet under eldrereformen «leve hele livet» og prosjekter som “Bedre hverdagsliv”. Manglerudhjemmet i Oslo renoverte for noen år siden flere rom fra å være blant annet lagerrom til en liten “butikk”, restaurant, spa-rom og fotballpub. Dette klarte de med få midler, stor dugnadsånd, hjelp fra lokale aktører og fine, gratis møbler fra bruktbutikk.

Glede på tvers av generasjoner

I likhet skapte Hovseterhjemmet glede, ikke bare for sine eldre, men også på tvers av generasjoner, da de bygde kino på institusjonen for et par år siden. Da denne åpnet ble det bestemt at tre lokale ungdommer skulle arrangere kinokvelder og videreutvikle tilbudet på senteret. I tillegg til kinoen kom også popcornmaskin og egen bar på plass. Sistnevnte med navnet Cæsar Skybar, som ble lagt i øverste etasje på hjemme, med tappekran og rekvisitter fra selveste Hotel Cæsar.  

Økt trivsel og mindre fravær

Hilde Hellan, tidligere daglig leder ved Manglerudhjemmet forteller i et leserinnlegg at tiltakene som ble gjort på sykehjemmet gjorde at “Trivselen økte både blant beboere og ansatte. Sykefraværet som tidligere hadde ligget på 10–11 %, raste ned til 2–3 %, mens medisinbruken hos beboerne gikk ned med hele 40 %.”

Pub og underholdning gjennom VilMer

Selv om institusjoner ikke nødvendigvis har egen pub eller kino, betyr ikke det at dette ikke kan være et tilbud. Til inspirasjon for andre har det blant annet med bidragsytere som Pub’n i Brumunddal, musikere og lokale pizzarestauranter, flere ganger blitt arrangert pubkveld på institusjoner i Ringsaker. VilMer tilbyr også besøk med artige revyklipp, forskjellige matopplevelser og behagelige behandlinger, for å nevne noe. Utforsk og bestill aktivitet i ditt område for å finne den neste aktiviteten til din institusjon eller fyll inn skjema om du kan bidra med noe.  

Kilder

Drageset, S. Hanssen, K. 2016. Manglerudhjemmet med pub, spa og restaurant: Plutselig har de ikke vondt i hoften lenger.

Berge, J. 2018. På dette sykehjemmet har de eldre egen kino og bar.

Helland, H. 2019. Bedre hverdagsliv på sykehjem er jo ikke noe nytt!

Beboere synes det er stas med pub på sykehjemmet. Bilde hentet fra Aftenpostens artikkel.