Beboere drar på virtuell togreise rett fra sykehjemmet

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Den nye, virtuelle togkupeen Gullhella Ekspressen tar med seg eventyrlystne beboere på en togreise over Dovrefjellet. Kupeen er satt opp innendørs hos Gullhella Bo- og aktivitetssenter, men ved hjelp av skjermer, utsikt hentet fra filmede togreiser og interiør fra NSB får turistene er virkelighetsnær opplevelse.

Reisen fortsetter

Etter hvert vil Gullhella Ekspressen få mulighet til å reise nedover flere strekninger i inn og utland, gjennom forskjellige årstider. Dette er med på å stimulere sansene og vekke minner. Kupeen vil også være med på å skape dialog mellom beboere, ansatte og ikke minst være en artig aktivitet å ha med besøkende venner og pårørende på. Noe blant annet beboer Eva Greter forteller i videoen at hun ønsker å gjøre med barnebarna sine.

Tildelt midler

Bo- og aktivitetssenteret i Asker har ved hjelp av frivillig arbeid fra teknologiselskapet Cesco bygd det unike tilbudet, som trolig er det første i Norge. Ideen er hentet fra et sykehjem i England og ble tildelt 50.000kr i såkornmidler til utførelse i Asker.

Se video fra Asker kommunes Youtube-kanal under.

Gullhella bo- og aktivitetssenter har fått Norges første virtuelle togkupé. Skjermbilde av video fra Asker kommune.