Oppfordrer til å bidra med frivillighet i arbeidstida

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Ved å sette av en arbeidsdag eller et par timer til at de ansatte kan bidra med en frivillig aktivitet, kan bedrifter bidra positivt til lokalsamfunnet. Dette fører til refleksjon over samfunnsansvar hos den enkelte, og kan resultere i enda flere frivillige bidrag på privaten.

Revisorer kan mer enn tall

I et innlegg i Fædrelandsvennen forteller Andreas Jølstad, daglig leder i Matsentralen Sør, om sine erfaringer med bedrifter som bidrar med frivillighet. Han har erfaring med at alt fra rørleggere til revisorer bidrar med både telling, pakking og bæring.  

— Det er mange måter å bidra på! Alle bidrag er viktige, sier han.

Utgjør en stor forskjell om mange gjør litt

Innlegget inkluderer kommentarer fra en ansatt i RSM Kristiansand. Bedriften har innført et konsept som de kaller “en dag for andre”, som går ut på at de ansatte får bidra med frivillighet.  

— Tenk om alle bedrifter kunne vie en hel arbeidsdag til frivilligheten – det ville utgjort en stor forskjell og skape verdi for mennesker, samfunn og miljø, sier talspersonen fra RSM.

Gi tid til lokalsamfunnet

For mer inspirasjon, tips og eksempler til hvordan din bedrift kan bidra, se siden VilMer for bedrifter eller registrer din bedrift som bidragsyter på vilmer.no.

Vi tror du også vil like: Hvordan kan bedrifter bidra positivt i lokalsamfunnet?