Engasjement rundt VilMers VR-løsning under webinar
Bruk av VR gir en unik opplevelse av å være i en annen verden, uavhengig av fysisk form. Nysgjerrighet, eventyrlyst og gode minner vekkes med en tur på gården for å hilse på dyrene eller til stranda for å høre bølgeskvulp.
Slik blir deltakerne for dagens webinar introdusert til VilMers VR-løsninger.
— Med VilMer VR får dere en komplett opplevelse, som kan brukes en til en eller i gruppe, med filmer som passer den enkelte. VR egner seg godt til reminisensarbeid, terapi og til underholdning, forklarer Vegar Hansen fra VilMer.
VR for eldre er en suksess
Hva er VilMer VR og hvordan kan det brukes som en aktivitet for eldre? Dette er et av spørsmålene som ble besvart under dagens webinar. Deltakerne fikk også høre hvordan VilMers VR-løsning fungerer, om mangfoldet av filmer som finnes i appen og erfaringer fra bruk på sykehjem i Løten og Skien.
— Da vi begynte å teste VR-briller på eldre rundt 2017/2018, var vi usikre på om VR for denne målgruppen kanskje bare ville være en døgnflue. Men nå er vi ikke i tvil. Vi opplever definitivt VR som en stor suksess hos eldre, forklarer Marthe Dyrud fra VilMer.
Krever en tilrettelagt løsning
Vegar Hansen forklarer videre at bruk av VR blant annet vekker minner, starter samtaler, og gjør at beboere og helsepersonell blir bedre kjent.
— For at VR skal være en suksess, krevet det en tilrettelagt løsning, understreker han.
Det mener Hansen at VilMer har – med Pico VR-briller som veier lite, er komfortable å ha på seg og har innebygget høyttaler. I tillegg styres brillene fra en plattformløsning på nettbrett, som er veldig enkel i bruk.
— Det er bare å åpne appen, trykke på “mine filmer” og velge en film, så spilles den av i VR, forklarer han.
Med VilMer VR får man tilgang til over 400 VR-opplevelser med blant annet kjæledyr, norske fjorder, vinterskog, pingviner, fossefall, koselig stund i barnehagen, lek på skøytebanen og ridetur. Det er alt fra avslappende filmer, til 360-vidoer mer litt mer action.
I tillegg får man tilgang til en samtaleguide som er utviklet sammen med psykologer, slik at man som helsepersonell eller pårørende kan få tips til gode spørsmål man kan stille, for å få samtalen i gang om det man ser.
Forskningsprosjekt høsten 2021
Indre Østfold kom i gang med VilMer VR for to uker siden. Med fem briller på to av sykehjemmene i kommunen og to engasjerte superbrukere per avdeling, gjør de seg nå klare for å sette i gang med et forskningsprosjekt til høsten.
Helén Christoffersen og Håkon Johansen ga webinar-deltakerne en introduksjon til prosjektet: 360-video og VR-briller som virkemiddel for gode øyeblikk og personsentrert omsorg på sykehjem i Indre Østfold kommune.
I prosjektet skal de blant annet dokumentere hvordan sykehjemsbeboerne reagerer ved bruk av VR-briller, og hvilke virkninger brillene har på dem. De skal også ta for seg generasjonsmøter og bruk sammen med unge pårørende.
— VilMer er gode på oppstart og oppfølging, de er på tilbudssida og vi opplever at de er lette å nå, forklarer Christoffersen om hvorfor de valgte VilMer som VR-partner.
Enkelt å filme lokale VR-videoer selv
— Det går også an å lage VR-filmer selv, og det er enklere enn man skulle tro. Alt man trenger er et lite 360-kamera, noe som ofte er ganske rimelig. Mange av våre kunder har allerede engasjert lokalsamfunnet for å lage slike videoer for kommunen, forklarer Vegar Hansen under webinaret.
Dette skal blant annet Indre Østfold benytte seg av. De planlegger å samle inn lokale 360-videoer til VR-brillene ved hjelp av mediestudenter fra Mysen videregående skole.
Ved å lage lokale videoer selv, kan brukere og beboere blant annet oppleve lokale kulturbegivenheter og kjente nærområder gjennom VR-brillene.
Ønsker du å vite mer?
Les mer om VilMer VR eller få et uforpliktende tilbud eller demo.
Facebook-gruppen
Facebook-gruppen
Facebook-gruppen
Facebook-gruppen
Facebook-gruppen
Facebook-gruppen
Facebook-gruppen
Facebook-gruppen
Facebook-gruppen