Stor interesse for webinar om forebygging av demens

Facebook-ikon
Del med venner og familie

VilMer presenterte våre løsninger under webinaret Hvordan forebygge og forsinke demens. Webinaret ble arrangert av Norwegian Smart Care Cluster i samarbeid med Pensjonistforbundet, SEFAS og Nasjonalforeningen for folkehelse, og hadde over 800 påmeldte.  

— Norwegian Smart Care Cluster har stor oppslutning og god faglig tyngde i det de leverer. Derfor er det alltid gøy å få presentere løsningene våre på deres webinarer, sier Marthe T. Tjærandsen fra VilMer.  

Økende antall rammet av demens

Bakteppet for webinaret er spørsmålet: Kan man forebygge og forsinke utviklingen av demens? Sykdommen er en av de største utfordringene vi har, både for de som blir rammet, deres pårørende og for samfunnet som helhet.  

I dag har over 100 000 mennesker i Norge demens. Dette antallet vil fortsette å øke i takt med en stadig økende levealder. Det samme vil behovet for helsefagarbeidere.

Nye verktøy kan gi store gevinster

Gjennom et større fokus på å forstå behov knyttet til demens blir vi mer bevisste på gevinstene som ny teknologi i helse- og omsorgstjenestene kan gi. Dette gjelder både i forebygging av diagnosen og for å øke livskvaliteten for de som rammes av demens.

Gårsdagens webinar ga blant annet seerne et innblikk i hvordan god samhandling mellom digitalisering og varme hender kan skape et bærekraftig helsevesen. I tillegg lærte vi at demens kan diagnostiseres tidligere ved hjelp av kunstig intelligens; og det ble presentert ulike løsninger fra leverandører som Motiview, VilMer/MinMemoria, Hepro og Televindu.  

Se hele webinaret i videoen ovenfor. VilMers presentasjon starter etter 1t 17min.

Marthe T. Tjærandsen presenterte MinMemoria og de andre VilMer-løsningene under NSCC-webinar om demens, 4. mars.