Veldig hyggelig med kraftig økning i antall gode aktiviteter for beboerne

Facebook-ikon
Del med venner og familie

De to siste årene har mange eldre vært ekstra isolerte, og beboere og brukere på sykehjem og dagtilbud har vært kraftig underernært på besøk, aktiviteter, adspredelse og stimuli i hverdagen.      

Det er derfor veldig hyggelig at det nå, endelig, skapes flere og flere gode øyeblikk mellom frivillige og eldre ved omsorgstjenestene. Allerede i midten av april hadde vi registrert flere aktiviteter med frivillige i VilMer Opplevelser enn i hele 2020. Vi opplever nå et slags “vårslepp” der mange i lokalsamfunnet bidrar med et stort mangfold av gode aktiviteter for beboere og brukere på omsorgsinstitusjoner. I april ble det for eksempel gjennomført over fire ganger så mange aktiviteter som i januar, og mye tyder på at denne hyggelige trenden vil fortsette gjennom resten av 2022. Mange levde liv fortjener virkelig flere gode øyeblikk etter en svært krevende periode.

Også mange nye frivillige

Mange av de som bidrar gjennom VilMer ser nå ut til å være motiverte for å gjøre det lille ekstra i hverdagen. Bare de siste ukene har over 50 nye personer og aktører opprettet profil på vilmer.no, og de er klare til å bidra med alt fra levering av bakst til gåturer til besøk med dyr til sang og underholdning, og svært mye mer. Beboere og brukere på blant annet sykehjem og dagtilbud har ulike interesser livet gjennom, og det er hyggelig at de som bidrar gjennom VilMer representerer et stadig større mangfold av aktivitetstyper- og kategorier.

Stor opptur etter strenge koronatiltak  

Oslo og Farsund er to av våre samarbeidende kommuner som har vært hardest rammet av koronatiltakene. Det er derfor svært gledelig å se at det nå foregår stadig flere besøk og aktiviteter med frivillige i et spenn fra enkeltpersoner til foreninger til barnehager til bedrifter.

eldre mann med rundstykke
Bakeriet Godt Brød gleder med overskuddsbakst på Sofienberghjemmet.

Kaffebesøk med samtalevenn, hundebesøk, levering av bakst og blomster, gåturer og mimring med bilde- og filmfremvisning er bare noen av opplevelsene som de eldre har fått glede av. Nedenfor kan dere se noen av de gode hverdagsaktivitetene som har vært gjennomført de siste ukene.

konsert med fem musikre på sykehjem
Minikonsert med Tre Visemenn på Åslundmarka bo- og servicesenter.

Tre Visemenn har nylig holdt konsert ved Åslundmarka bo- og servicesenter i Gjøvik. De bidro for første gang med digital julekonsert under koronapandemien. Det var derfor stas at de nå kunne bidra med en minikonsert inne på senteret.

kvinne ved keyboard
Sang og piano med Liv Ingund Ødegaard på Bjørkelia bokollektiv.

Liv Ingund Ødegaard har de to siste årene bidratt med flere konserter på sykehjem i Gjøvik-området. Liv Ingund gleder beboerne med sang og piano. Her er hun avbildet på besøk hos Bjørkelia bokollektiv.

eldre mann med hund på fanget og ung kvinne smiler
Wikström Lauksund og en beboer ved Sofienberghjemmet på gåtur.

Sofienberghjemmet i Oslo har nylig kommet i gang med VilMer Opplevelser, og har allerede vist stort engasjement for å skape gode øyeblikk ved sykehjemmet. Blant annet har Ida Wikström Lauksund og en beboer ved Sofienberghjemmet vært ute på gåtur sammen i vårsola.  

eldre og yngre kvinne smiler utenfor sykehjem
Victoria Johansen Frøhaug på gåtur med en beboer fra Jotunhaugen sykehjem.

I Elverum har en beboer ved Jotunhaugen sykehjem vært ute i sola med frivillig Victoria Johansen Frøhaug.  

glad, eldre mann gir godit til liten hund
Birgit Henriksrud og hunden Lita besøker Hovlitunet.

På Hovlitunet i Søndre Land har hunden Lita og eieren Birgit Henriksrud spredt glede blant beboerne.  

"Å få besøk av Lita er stas og gjensynsgleden er stor for både to- og firbeinte", skriver ansatt Guro Grue i Facebook-gruppen VilMer Søndre Land.

hund graver i sand
Wenche Mikalsen og hunden besøker beboerne på Listaheimen.

I Farsund har hunden Jakita spredt glede på Listaheimen sammen med eieren sin, Wenche Mikalsen.

Flere gode øyeblikk i 2022

Vi ser optimistisk på året vi er inne i, og vi gleder oss til å følge med på de gode øyeblikkene som skapes for beboerne i nært samspill mellom VilMer, frivillige i lokalsamfunnet og ansatte i omsorgstjenesten.  

Ønsker du å bidra gjennom VilMer Opplevelser? Les mer og meld deg inn.  

Jobber du på sykehjem med Opplevelser? Finn og avtal opplevelser i nærheten av deg.  

Bakst, dans og hundebesøk er bare noen av de mange givende aktivitetene sykehjemsbeboere får glede av om dagen.