Serviceverter skal skape livsglede for eldre hjemmeboende

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Servicevert er den nye stillingen som har fått plass i eldreomsorgen i Kristiansund. De har som oppgave å skape trygghet og livsglede hos eldre, slik at de kan bo i egne boliger lenger. I denne rollen er det viktigere med godt humør og den riktige personligheten, enn hvilket utdanningsløp man har bak seg.  

Ble inspirert av Trondheim

Stillingene som serviceverter har vært et tiltak i forbindelse med reformen Leve hele livet. Kristiansund hentet idéen fra Trondheim, som var først ute med å ansette serviceverter. I Trondheim har jobben gått ut på å avlaste sykepleiere på sykehjem, lage gode måltider og skape matglede.  

Må forstå menneskenes behov

NRK snakket med den engasjerte serviceverten Karoline Tømmervåg etter et par måneder i den nye jobben. Hun forteller at en viktig del av stillingen er å lese menneskene og forstå behovene deres, vite når de trenger å få vasket klær, gå på tur, få en prat, en klem eller en morsom kommentar. Les hele saken I denne jobben er godt humør viktigere enn utdannelsen på NRKs nettsider.  

Personlighet for å bidra

Er du en omsorgsfull og sosial person som ønsker å bidra frivillig? VilMer kan hjelpe deg med å komme i gang. Kanskje du kan være turkamerat eller samtalevenn over telefon? Les mer her om muligheter for å bli bidragsyter på vilmer.no.

Illustrasjonsbilde generert av DALL-E.