Økende interesse for å bidra gjennom VilMer Opplevelser

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Siden årsskiftet 2021 har VilMer opplevd økt trafikk i innmeldingsskjemaet på nettsiden.

— Det er stas at mange også i denne tøffe tiden, med nedstengt samfunn og stor smittespredning, er så positive til å bidra, forteller Ingrid Kjøniksen, ansvarlig for aktivering i VilMer.

Koronavennlige aktiviteter  

— De fleste som har meldt seg inn tilbyr aktiviteter som vi har kommunisert at det er behov for, inn mot omsorgsinstitusjoner og eldre hjemmeboende. Det er alt fra gåtur med hunder, til besøk med en god samtale og levering av bakst, blomster og mat, forklarer Kjøniksen.    
Dette er alle aktiviteter som kan gjennomføres med nok avstand til å anses som koronavennlige, i tiden vi nå er inne i.

Ingrid Kjøniksen i VilMer.

Står klare i flere kommuner

Både i kommuner som tilbyr VilMer, og i kommuner VilMer enda ikke er til stede i, står folk klare til å bidra med aktivitet.  

— I flere av kommunene vi samarbeider med melder folk seg inn jevnlig, men jeg synes det er både interessant og utrolig gøy å se at folk også kontakter oss fra andre kommuner, sier Kjøniksen.

Når dette skjer blir de interesserte informert om at vi ikke samarbeider med deres kommune enda, men vi spør alltid om vi kan kontakte de når vi forhåpentligvis kommer til deres kommune. Vi opplever at samtlige er positive til dette, og vi har all grunn til å glede oss til å utvide tilbudene våre til flere kommuner i landet.

Utrolig moro

Kjøniksen beskriver det som en drøm som går i oppfyllelse å se at så mange ønsker å bidra med positiv aktivitet i lokalsamfunnet sitt.

— Det tyder på at folket der ute forstår hva vi gjør og ser verdien i å bidra. Både med tanke på hva det tilfører den som mottar aktivitet, og for den som bidrar med den, utdyper hun.  

Bidragene blir utført av alt fra enkeltpersoner og grupper, til barnehager og bedrifter, for å nevne noen.  

Bli med du også

Ønsker du å bevilge 2021 til å glede andre og ikke minst kjenne gleden av å bidra? Da kan du lese mer om å bli bidragsyter gjennom VilMer, og sende inn påmeldingsskjema for å registrere deg som frivillig.  

Hos VilMer kan man bidra som frivillig både som enkeltperson, gruppe, bedrift, barnehage og mye mer. Har du en interesse finnes det alltid noen man kan dele den med.  

Hvis du ønsker å gjøre noe positivt hjemmefra er det også mulig å bidra med digitale opplevelser. Det kan være at du filmer deg selv lese høyt fra en bok, spiller musikk, viser fram dagsaktuelle bilder fra sentrum, at du mekker på bilen i garasjen, eller mye annet spennende, som brukere og beboere kan ha glede av.  

Mange viser interesse for å bidra som frivillig gjennom VilMer.