VilMers MinMemoria skal bidra til mer persontilpasset aktivitet og omsorg

Facebook-ikon
Del med venner og familie

— Vi gleder oss til å ta i bruk dette her, vi er kjempespente. Foreløpig har vi bare fått demonstrert løsningen, men vi vet at MinMemoria er et veldig bra system som blir bra for oss, forteller Kari Vik forventningsfullt. Hun er leder for enhet for hjemmetjenester i Ringsaker kommune.  

Ringsaker var pilotkommune for VilMer da virksomheten startet opp i 2017. Det startet med den digitale plattformen som kobler behov og ressurser – VilMer Opplevelser – til flere digitale løsninger for personsentrert omsorg. Ringsaker kommune har også tatt i bruk VilMer VR og Televindu. Nå skal omsorgstjenesten i kommunen også i gang med MinMemoria.  

— Det er ordentlig stas at Ringsaker fortsetter å satse på løsningene våre. Ringsaker kommune var jo startpunktet, og vi er veldig takknemlige for at de turte å satse på oss, sier daglig leder i VilMer, Øystein Landgraff.  

VilMer (www.vilmer.no) er nå en ledende plattform for sosial velferdsteknologi og personsentrert omsorg som brukes av om lag 95 kommuner i Norge, Sverige og Danmark.

— Siden den spede starten i Ringsaker har vi dermed bidratt til å skape veldig mange gode øyeblikk for de eldste blant oss, sier Landgraff engasjert.

Visning av en profil i MinMemoria på mobil og nettbrett
I MinMemoria kan helsepersonell finne informasjon om brukerne sine, som gjør det enklere å tilrettelegge en meningsfull hverdag for dem.

Mer persontilpasset aktivitet

— Vi ønsker å forbedre tjenestene våre og gi et enda mer tilpasset aktivitetstilbud til de som er brukere av dagavdelingen, derfor skal vi nå i gang med MinMemoria, forteller Kari Vik.

MinMemoria er en digital løsning der omsorgstjenesten kartlegger brukernes livshistorie. Med informasjon om brukernes interesser, yrke, familie og fortellinger fra tidligere i livet, blir helsepersonell bedre kjent med brukerne. Dette gjør det blant annet enklere å finne gode samtaletemaer og planlegge tilrettelagte aktiviteter for dem.  

— Både vi ansatte og pårørende kan legge inn informasjon i livshistorien til en person, så dette kommer til å bidra til et enda bedre samarbeid mellom oss og pårørende, mener Vik.

I tillegg til tekst kan også bilder og filmer lastes opp i løsningen. Funksjonen “gjesteboka” gjør det mulig for pårørende og helsepersonell å sende hverandre bilder, videoer og oppdateringer i hverdagen, for eksempel om hvilke aktiviteter en person har vært med på når de har vært på dagsenteret.  

— Det er jo de pårørende som kjenner personen best, og som har tilgang på bilder og historier, så vi håper de vil ta seg tid til å sette seg inn i dette sammen med oss, sier hun.  

Portrettbilde av smilende kvinne foran et grønt tre
Kari Vik oppfordrer brukere og pårørende som får tilbud om å ta i bruk MinMemoria, til å gjøre det.

Kan brukes på tvers av tjenester

— Vi kommer til å bruke MinMemoria i det daglige, som et middel til å tilpasse dagaktivitetstilbudene våre, og til å finne på litt utradisjonelle og nye aktiviteter som vi kanskje ikke har hatt hittil. Men det får vi se når vi får kartlagt, smiler hun spent.  

Målet er å lære brukerne mye bedre å kjenne og tilpasse tilbudet, slik at de kan tilby flere meningsfylte aktiviteter for brukerne.  

— Samtidig er det et litt større mål her, og det er at vi får informasjon som vi både kan bruke nå, men også i fremtiden hvis brukeren får behov for et annet tjenestetilbud. Enten det er hjemmesykepleie eller en sykehjemsplass, så kan alle opplysningene i MinMemoria-profilen følge personen. Det er ikke noe vi sitter igjen med når en person slutter hos oss, men alt kan sendes videre til den nye tjenesten, forteller hun.

Kari Vik vil oppfordre alle som får tilbudet om å takke ja til MinMemoria, og hun gleder til å bli bedre kjent med alle brukerne.

Kari Vik, leder for enhet for hjemmetjenester i Ringsaker kommune, ser fram til å komme i gang med MinMemoria.